Nautica Marina Portorož

V največji slovenski marini, Marini Portorož, se bo med 16. in 19. majem zgodil val raznovrstnih dogodkov, ki bodo še dodatno popestrili nov in edini navtični sejem na slovenski obali – Nautica Marina Portorož, International boat, beauty and luxury show. Navtični sejem, ki ga bo letos prvič organizirala v lastni režiji Marina Portorož, je po informacijah organizatorjev 100% zaseden in, kot dodajajo, ne bo pustil nobenega razstavljavca in obiskovalca ravnodušnega.

Vsekakor bo glavna atrakcija sejma jahta Adler Suprema, 23 metrov dolgo plovilo, ki navdušuje s svojimi inovativnimi rešitvami, saj so imeli proizvajalci, ki so plovilo naredili iz karbona v mislih predvsem čimnižjo porabo in jo s hibridnim pogonom tudi dosegli.

Slovensko premiero bo doživel Seafaring 34, plovilo ki je plod slovenskega znanja in tudi narejeno v Sloveniji. Seafaring 34 je bil razvit kot odziv na intenzivno povpraševanje po jahtah, ki imajo minimalen vpliv na okolje in nizke obratovalne stroške, ne da bi pri tem izgubili udobje ali zmožnost plovbe po odprtem morju.

Na Nautici bo prvič predstavljeno tudi plovilo visokega kvalitetnega razreda GRANDEZZA 28 OC. Plovilo je plod izredno natančne izdelave in dovršenega designa. Krasijo jo moderne linije, udobje in odlične plovne lastnosti.

Nautica Marina Portorož

Poseben prostor na sejmu bo letos namenjen tudi luksuznim avtomobilom, karavaning programu ter ponudnikom raznovrstnih električnim prevoznim sredstvom. Za obiskovalce organizatorji vsak dan pripravljajo nagradne igre v nedeljo pa celo brezplačni kratek tečaj jadranja.

Preplet dogodkov se je zgodil že pred sejmom, ko so se mesec dni pred odprtjem razstavljavci zbrali v marini in na neformalnem druženju poiskali skupne točke s so-razstavljavci in dolgoročni, sinergijski odnos z organizatorjem.

Pester sklop dogajanja se bo po nadaljeval po uradni otvoritvi sejma, v četrtek, 16. maja, ki mu bo sledila medijska regata, ki bo organizirana v partnerstvu Marine Portorož, Yacht club Marina Portoroz, CleanSport sailing events in medijskega pokrovitelja RTV Slovenija. Vsi partnerji projekta se zavedajo pomena slovenskega jadranja, slovenskega pomorskega izročila, kot nepogrešljivega dela slovenske dediščine in identitete. Hkrati pa želijo izostaviti in počastiti slovensko jadranje, ki v svetovnem merilu dosega zavidanja vredno rezultate.

Regata je zasnovana kot enodnevni jadralski in družabni dogodek, kjer se bodo srečevali in povezovali predstavniki medijev, ki ljubijo jadranje in navtiko. V regatnem polju Medijske regate se bodo med seboj pomerile posadke sestavljene iz predstavnikov slovenskih medijev ter se tako vživele v skrivnosti in čarobnost tega izjemnega športa.

Nautica Marina Portorož

Razstavljavci pa bodo po uspešno zaključenem prvem sejemskem dnevu uživali v večeru razstavljavcev ob spremljavi živahne glasbe skupine Manouche.

V petek in soboto razstavljavce in obiskovalce čakata dneva, polna mode, lepote, gostili bomo polfinalni izbor Miss Slovenija, in glasbe. Tako bo poleg dogodkov, ki so namenjeni strokovnim diskusijam in predstavitvam različnih navtičnih novitet, premierno organiziran še glasbeni festival Marina Music Fest, ki bo odlična odskočna deska za mlade glasbenike.

Večere bomo zaključili ob glasbi priznanih slovenski glasbenikov, kot so Sašo Gačnik Svarogov, Vlado Kreslin, Helena Blagne in Tanja Žagar.

Te spremljevalne in glasbene dogodke bomo gostili v velikem dodatnem šotoru, ki bo še povečal pokrite razstavne kapacitete na samem sejmu.

Zaradi ogromnega zanimanja za sejem so v predprodaji, na prodajnih mestih Eventima in Petrola, že na voljo karte, tako za sejemski kot obsejemski del. Organizator ponuja tudi paketne karte, kjer lahko zakupite tako ogled sejma kot tudi udeležbo na večernih  koncertih.

Zagotovite si vstopnico v predprodaji na : https://www.eventim.si/si/izvajalec/nautica-marina-portoroz-1966/profile.html?