Marina Punat

Marine se vsakodnevno srečujejo z novimi izzivi pri poslovanju, med katerimi je eden najzahtevnejših prav preprečevanje možnosti požara. Nedavno smo v našem okrožju imeli kar dva takšna dogodka, zato menimo, da prizadevanj za preprečevanje podobnih dogodkov ni nikoli dovolj.

Skupina Marina Punat bo še naprej redno delala na tem, da bo zmanjševala možnost potopitve in požara na najmanjšo možno stopnjo. Redno vas bomo obveščali o dejavnostih in ukrepih, ki jih uveljavljamo za preprečevanje in zaščito pred požarom.

Da bi lahko na najboljši mogoč način zaščitili in ohranili vašo lastnino, vam želimo posredovati nekaj zelo pomembnih izhodišč, ki jih je treba upoštevati.

Vse lastnike plovil nagovarjamo, da svoja plovila priklopijo na električno energijo skladno s pravili stroke, kar pomeni: Kadar bivate v marini, je lahko vaše plovilo priklopljeno na eno samo vtičnico na elektro omarici. Iz varnostnih razlogov pa tudi zaradi korektnosti do ostalih uporabnikov vas prosimo, da se tega držite.

Elektro priključek lahko uporabljate le v primeru, ko ste na plovilu ali v neposredni bližini na pomolu. Skladno z varnostnimi ukrepi vsak dan izvajamo obhod in kontrolo plovil v morju in na kopnem, vseh zgradb in platojev v marini. Plovila, ki niso priklopljena na električno omarico skladno s pravili ali pa na njem ni posadke, so lahko izklopljena iz naše infrastrukture, in to brez predhodnega obvestila.

Vzdrževanje baterij in priključitev na elektro omarico sme biti zaupano le serviserjem našega Yachtnega servisa Ladjedelnice Punat ali pa pooblaščenim partnerjem Skupine Marina Punat, ki so registrirani za opravljanje te dejavnosti.
 
Pri odhodu s plovila, ko le-ta ostane brez posadke, ne pozabite izključiti 220 V napetosti. Prav tako izključite tudi glavno stikalo in elektronska stikala za vžig motorjev.

Da bi še dodatno zaščitili vašo lastnino, izkoristite prednosti novega sistema senzorjev za detekcijo dima in povišane temperature ter vode v drenažni črpalki, ki jo je razvil naš partner – Marina Cloud, ki na ta način aktivno sodeluje pri zaščiti in preprečevanju rizikov požara in potopitve plovila. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Pričakujemo vašo podporo pri skupni nameri, da zaščitimo vrednosti, ki so vsem nam pomembne.

Marina Punat