TORQUEEDO

Nemški proizvajalec električnih navtičnih motorjev je izdal varnostno opozorilo za nekatere njihove motorje zaradi možnosti izbruha požara.

Varnostno opozorilo se nanaša na njihove zunajkrmne navtične motorje serij Travel in Ultralight. Požar lahko izbruhne na polnilnih baterijah, ki poganjajo njihove motorje.

Po navedbah podjetja imajo določene serije baterij pomanjkljivost v izdelavi ohišja. Skozenj lahko prodre voda in povzroči kemično reakcijo, ki lahko zaneti požar. Katere baterije so potrebne pregleda v servisnih enotah podjetja, je možno razbrati glede na njihovo serijsko številko. Problematične so baterije serije Travel, ki se začnejo s serijsko številko 1001 pa vse do 1752, in serije Ultralight s serijskimi številkami, ki se začnejo s 1117 in vse do 1826.

Vsi, ki ste lastniki motorjev z omenjenimi serijskimi številkami, se registrirajte na www.torqeedo.com/safety. Podjetje vam bo poslalo podatke, v katerem servisnem centru bodo pregledali vašo baterijo in jo po potrebi zamenjali.

TORQUEEDO