Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

  • Datum: Torek, 3.3.2020
  • Ura: 18.00
  • Čas trajanja:  2 uri
  • Cena: 20,00 EUR
  • Omejitev udeležbe!
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
  • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Sveti Ante - Silba

Tudi v letošnjem letu so v navtičnih sidriščih na Jadranu dvigni cene priveza na plovko.

V letošnjem letu bo najdražje sidranje v sidrišču Vinogradišče na otoku Sv. Klement (skupina Pakleni otoki). Lansko leto je znašala cena prenočevanja 28 HRK/m/dan. V kolikor ste na sidrišču preživeli le preko dneva, so vam zaračunali 150 HRK. V letošnjem letu so ceno priveza dvignili na okroglih 30 HRK/m/dan. Če si želite rezervirati plovko, potem vam bodo za rezervacijo zaračunali dodatnih 150 HRK. Če ste pripluli z 12 m dolgim plovilom bo letos prenočevanje v zalivu stalo 360 HRK (50 EUR) za eno samo noč. Če pa si boste želeli zagotoviti privez vnaprej, bo strošek nočitve znašal 70 EUR.

Drugo najdražje sidrišče je Sakarun na otoku Dugi. Tu boste plačali nekoliko manj. Letos cena znaša 25 HRK/m/dan.

Podražila so se tudi sidrišča na otoku Unije. Podkujni, ki je bil do sedaj eno najcenejših sidrišč, je letos ceno povišal iz 14 HRK/m/dan na 20 HRK/m/dan in tako ceno izenačil s sosednjim sidriščem Maračol. Podobni dvigi cen so tudi v sidriščih. Sidrišče Knež je lanskoletno ceno 13 HRK/m/dan povečalo na 18. Na otoku Lošinj je podjetje Jadranka hoteli prevzelo štiri sidrišča na otoku Koncesijo imajo v zalivih Englez, Balvanida in Krivica 1 ter Krivica 2. V vsej je cena prenočevanja enaka in znaša 250 HRK/noč ne glede na dolžino plovila.

eNavtika skrbi za nižje cene priveza v sidriščih

V letošnjem letu smo za nekatera sidrišča že zagotovili vaučerje s katerimi bo prenočevanje cenejše. Število sidrišč je vedno večje. Vaučerji so za naročnike eNavtike brezplačni. Potrebna je zgolj registracija.

Vaučerje prevzamete na naslednji povezavi: 

PREVZEMI SVOJE VAUČERJE 2019

(samo registrirani uporabniki enavtike)

Vaučerji so na voljo le naročnikom na eNavtiko. Če ste že registriran uporabnik naše spletne strani, se je treba zgolj prijaviti na spletno stran. Če še niste registriran uporabnik, se je treba najprej registrirati in registracijo potrditi preko vašega elektronskega naslova. Registracija je potrebna le enkrat. Postopek je v celoti brezplačen.

Opravi registracijo na tej povezavi.

Opravi prijavo na tej povezavi.

Komentarji