Prišlo je poletje, obdobje v katerem Kvarner zasije v polnem sijaju. V vsakem mestu in na vsakem koraku se nekaj dogaja, veliko različnih prireditev, koncertov, degustacij, razstav…prav za vsakega nekaj…..

"LJETO NA LJETNOJ", 8.6.-15.8.2019, OPATIJA

Na poletnem odru v Opatiji vas čaka izrazito bogat glasbeni ter scenski program. Izberite nekaj po svojem okusu in uživajte v poletju na Kvarnerju.

63. POLETNE PRIREDITVE, 8.7.-25.8.2019, KRK

V mestu Krk se bodo več kot mesec dni, od 8. julija do 25. avgusta, odvijale 63. “Poletne prireditve”, kjer boste lahko uživali v športnih, zabavnih in kulturnih prireditvah. Nikakor ne smete zamuditi te jubilejne prireditve.

LUBENIŠKI GLASBENI VEČERI, 12.7.-16.8.2019, LUBENICE

Lubenice so prekrasne, vendar so Lubeniški glasbeni večeri še boljši.

Pridite na Cres, v mesto Lubenice in se udeležite osmih izvrstnih koncertov, ki potekajo vsak petek v juliju in avgustu.

RABSKA FJERA, 25.- 27.7., RAB

»Rabska fjera« je prvi in največji srednjeveški poletni festival na Hrvaškem. Temelji na tradiciji, ki se je začela že davnega leta 1364. Takrat je kralj Ljudevit Veliki osvobodil Rab beneške oblasti. Pridite na Rab, poglejte v zgodovino, spoznajte bogato tradicijo otoka in se zabavajte.  

JERRY RICKS BLUES FESTIVAL, 25.7.-4.8., KLANA, MOŠĆENIČKA DRAGA, BRSEČ, MOŠĆENICE, IČIĆI, LOVRAN, IKA, MATULJI, OPATIJA, KASTAV

Če ste ljubitelj bluesa, imate od 25.7. do 4.8. edinstveno priložnost, da uživate v predstavah znanih blues izvajalcev na opatijski rivieri, od Opatije, Klane, Mošćeničke Drage, Brseča do Moščenic, Ičićev, Ike, Matuljev in Kastava.

SAILOR SWEET & SALT MUSIC FESTIVAL, 26.7., RIJEKA

Letošnji, drugo po vrsti Sailor Sweet & Salt Music Festival, ponovno poteka v centru Reke, v Senjskem pristanišču, kjer pa bo tudi niz odličnih, domačih glasbenikov. Glavno ime festivala je kraljica hrvaške glasbene scene Josipa Lisac. Festival je prav tako del pred-programa Reka 2020 EPK in programske usmeritve »Sladko in slano«.