Zadnje iz eTrgovine

29.99€

NAVTIČNI PRIROČNIK je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih veščin ter varnosti na morju.

Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo. Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomorščak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

VSEBINA

OCEANOGRAFIJA  - valovi, plimovanje, morski tokovi

METEOROLOGIJA - osnovni meteorološki pojmi, oblaki, lokalni veter, svetlobni pojav v atmosferi

NAVIGACIJA - pomorska karta, sistem pomorskih oznak, magnetni kompas, kurz in hitrost, terestična navigacija, navigacija ponoči, pravila o izogibanju trčenju na morju

POMORSKE VEŠČINE - vozli, pristajanje, sidranje, vleka na morju

VARNOST NA MORJU - podhladitev, rešilni jopič in pripenjanje, reševanje človeka v morju, pnevmatski rešilni splav, klic v sili

DODATEK - kartografski ključ, pomorske luči, luči plovil in znamenja, zvočni signali, oddajanje klica v sili s pomočjo VHF GMDSS - radijske postaje, zastave mednarodnega kodeksa in fonetična abeceda, Beaufortova lestvica


O avtorju

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv Yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Je avtor številnih strokovnih člankov, testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo. Leta 2009 je ustanovil jadralno šolo North Adriatic Sailing Academy.

Iz predgovora

V knjig so združena zelo različna znanja in veščine, ki jih mora obvladati sleherni pomorščak. V njej boste našli dragocene razlage in odgovore na številna pomembna vprašanja o morju, vremenu, navigaciji, plovbi in varnosti. Nazorne fotografije in risbe vam bodo popestrile branje in olajšale razumevanje tega preglednega priročnika, zato boste tudi med plovbo hitro našli ustrezno informacijo ali navodilo.  Prepričan sem, da bo bogata in poučna vsebina te knjige številnim navtikom odstrla nova obzorja ter jim omogočila varnejše doživetje morja in plovbe.

Dušan Puh

O knjigi: 

  • avtor: Igor Orlov
  • dimenzija: 270 x 200 mm,
  • obseg: 192 strani
  • vezava: integralna vezava
Igor Orlov - Navtični priročnik

Zadnji video

 

Ali ste vedeli, da je eNavtika najpopolnejši in največji vodnik po Jadranu prilagojen vaši uporabi.

  • 2500 interesnih točk
  • 25.000 fotografij
  • 273 videoposnetkov iz zraka
  • zakonodaja, nasveti, cene priveza, globine morja, tip morskega dna, zaščita pred vetrovi....

Vse na enem mestu

V našem Vodniku po Jadranu je trenutno že preko 2500 interesnih toč. Prav vse so prestavljene s številnimi fotografijami, videoposnetki ter najpomembnejšimi podatki za varno vplutje. Pri vseh so vpisane globine morja, pri sidriščih pa tudi tip morskega dna in kako zanesljivo drži sidro. V kolikor je pri vplutju potrebna previdnost je opisana tudi varna smer plovbe in posebnosti  v vsakem zalivu.

Marine na Jadranu

V vodniku je podstavljeno 91 marin na vzhodni jadranski obali. Vse so predstavljene s fotografijami, številne tudi z videoposnetki iz zraka. Na voljo so informacije o številu privezov, kontaktne informacije in informacije o storitvah, ki jih nudi posamezna marina. Od leta 2018 pa vam nudimo rezervacijo marin v realnem času. Na ta način si zagotovite privez v izbrani marine kar med samo plovbo. Ko boste vpluli bo privez čakal na vas. Cene priveza v marinah so zbrane v članku: Cenik marin 2019

Luke

Predstavili smo že preko 320 luk na Jadranu. Tudi med njimi so številne že posnete iz zraka. Preden vplujete vanje, preglejte fotografije ter videoposnetke iz zraka. Na ta način jih boste podrobno spoznali in že vnaprej vedeli, kako vpluti vanje in kje lahko privežete vaše plovilo. Pri številnih so navedene cene. Ker se cene spreminjajo, smo omogočili, da aktualne cene priveza dodate v vodnik sami in s tem delite informacijo z ostalimi navtiki.

Sidrišča

Na enem samem mestu lahko pregledate preko 2000 sidrišč oziroma zalivov na vzhodni Jadranski obali. Predstavljeni so s preko 20.000 fotografijami. Številni so posneti iz zraka. Na fotografijah in videoposnetkih boste lahko videli, kakšno je dno v zalivu in vedeli boste kje bo sidro držalo in kje ne. Vsak teden dodamo več novih zalivov in dodamo en ali dva videoposnetka posneta iz zraka.

Gostilne

Gurmanski užitki so del vsakega dobrega jadranja. Zato na naši spletni strani predstavljamo več kot 100 gostiln. Če ste gostilno obiskali, oddajte oceno in komentar, da bodo tudi drugi morjeplovci seznanjeni s kvaliteto ponudbe.

Še in še in še

Seveda boste na eNavtiki našli še več. Predstavljene so vse bencinske črpalke, vsi uradni oziroma pooblaščeni serviserji, postopoma pa dodajamo tudi svetilnike, zanimivosti, suhe marine, razbitine in še bi lahko naštevali.

Vaše mnenje šteje

Pomagajmo si med seboj. Na spletni strani omogočamo dodajanje cen v marinah, lukah in sidriščih ter komentiranje posameznih interesnih točk. Če ste prenočevanje plačali, sporočite tudi drugim navtikom, koliko je potrebno plačati za privez v določenem kraju. Prav tako lahko vse vaše izkušnje delite v komentarjih.

Omogočeno je ocenjevanje gostiln. Poiščite gostilno na naši strani in jo ocenite. Če jo želite dodatno pohvaliti ali grajati dodajte komentar in povejte svoje mnenje.

Vaše mnenje je pomembno tudi nam

Spletna stran eNavtika je namenjena vam. Zato nam je vaše mnenje izjemno pomembno. Veseli bomo vseh vaših pripomb, kritik, predlogov za izboljšavo, katere vsebine pogrešate in seveda vse kar potrebujete za varno plovbo.

Vaših predlogov bomo veseli. Pošljete nam jih na e-naslov: ales@enavtika.si.

Zagotovite brezplačen vodnik svojim prijateljem

Če menite, da bo naš Vodnik po Jadranu pomagal tudi vašim prijateljem, jim pošljite povezavo: https://www.enavtika.si/sl/component/users/?view=registration&Itemid=116. Z registracijo na spletni strani, si bodo zagotovili brezplačen vodnik in dostop do vseh vsebin.

BREZPLAČNA REGISTRACIJA

 

 

Komentarji