Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

 • Datum: Torek, 3.3.2020
 • Ura: 18.00
 • Čas trajanja:  2 uri
 • Cena: 20,00 EUR
 • Omejitev udeležbe!
 • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
 • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

 

Ali ste vedeli, da je eNavtika najpopolnejši in največji vodnik po Jadranu prilagojen vaši uporabi.

 • 2500 interesnih točk
 • 25.000 fotografij
 • 300+ videoposnetkov iz zraka
 • zakonodaja, nasveti, cene priveza, globine morja, tip morskega dna, zaščita pred vetrovi....

Vse na enem mestu

V našem Vodniku po Jadranu je trenutno že preko 2500 interesnih toč. Prav vse so prestavljene s številnimi fotografijami, videoposnetki ter najpomembnejšimi podatki za varno vplutje. Pri vseh so vpisane globine morja, pri sidriščih pa tudi tip morskega dna in kako zanesljivo drži sidro. V kolikor je pri vplutju potrebna previdnost je opisana tudi varna smer plovbe in posebnosti  v vsakem zalivu.

Marine na Jadranu

V vodniku je podstavljeno 91 marin na vzhodni jadranski obali. Vse so predstavljene s fotografijami, številne tudi z videoposnetki iz zraka. Na voljo so informacije o številu privezov, kontaktne informacije in informacije o storitvah, ki jih nudi posamezna marina. Od leta 2018 pa vam nudimo rezervacijo marin v realnem času. Na ta način si zagotovite privez v izbrani marine kar med samo plovbo. Ko boste vpluli bo privez čakal na vas. Cene priveza v marinah so zbrane v članku: Cenik marin 2019

Luke

Predstavili smo že preko 320 luk na Jadranu. Tudi med njimi so številne že posnete iz zraka. Preden vplujete vanje, preglejte fotografije ter videoposnetke iz zraka. Na ta način jih boste podrobno spoznali in že vnaprej vedeli, kako vpluti vanje in kje lahko privežete vaše plovilo. Pri številnih so navedene cene. Ker se cene spreminjajo, smo omogočili, da aktualne cene priveza dodate v vodnik sami in s tem delite informacijo z ostalimi navtiki.

Sidrišča

Na enem samem mestu lahko pregledate preko 2000 sidrišč oziroma zalivov na vzhodni Jadranski obali. Predstavljeni so s preko 20.000 fotografijami. Številni so posneti iz zraka. Na fotografijah in videoposnetkih boste lahko videli, kakšno je dno v zalivu in vedeli boste kje bo sidro držalo in kje ne. Vsak teden dodamo več novih zalivov in dodamo en ali dva videoposnetka posneta iz zraka.

NAROČI SVOJ BREZPLAČNI IZVOD eNavtike

Gostilne

Gurmanski užitki so del vsakega dobrega jadranja. Zato na naši spletni strani predstavljamo več kot 100 gostiln. Če ste gostilno obiskali, oddajte oceno in komentar, da bodo tudi drugi morjeplovci seznanjeni s kvaliteto ponudbe.

Še in še in še

Seveda boste na eNavtiki našli še več. Predstavljene so vse bencinske črpalke, vsi uradni oziroma pooblaščeni serviserji, postopoma pa dodajamo tudi svetilnike, zanimivosti, suhe marine, razbitine in še bi lahko naštevali.

Vaše mnenje šteje

Pomagajmo si med seboj. Na spletni strani omogočamo dodajanje cen v marinah, lukah in sidriščih ter komentiranje posameznih interesnih točk. Če ste prenočevanje plačali, sporočite tudi drugim navtikom, koliko je potrebno plačati za privez v določenem kraju. Prav tako lahko vse vaše izkušnje delite v komentarjih.

Omogočeno je ocenjevanje gostiln. Poiščite gostilno na naši strani in jo ocenite. Če jo želite dodatno pohvaliti ali grajati dodajte komentar in povejte svoje mnenje.

Vaše mnenje je pomembno tudi nam

Spletna stran eNavtika je namenjena vam. Zato nam je vaše mnenje izjemno pomembno. Veseli bomo vseh vaših pripomb, kritik, predlogov za izboljšavo, katere vsebine pogrešate in seveda vse kar potrebujete za varno plovbo.

Vaših predlogov bomo veseli. Pošljete nam jih na e-naslov: urednik@enavtika.si.

Zagotovite brezplačen vodnik svojim prijateljem

Če menite, da bo naš Vodnik po Jadranu pomagal tudi vašim prijateljem, jim pošljite povezavo: https://www.enavtika.si/sl/component/users/?view=registration&Itemid=116. Z registracijo na spletni strani, si bodo zagotovili brezplačen vodnik in dostop do vseh vsebin.

NAROČI SVOJ BREZPLAČNI IZVOD eNavtike

 

 

Komentarji