Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

  1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

V Baltskem morju so našli potopljeno ladjo, ki naj bi bila stara preko 500 let. Zaradi hladne vode v kateri se je potopila, je izjemno dobro ohranjena. Pravijo, da je ohranjena tako dobro, kot da bi se potopila včeraj. Po navedbah strokovnjakov, gre za najbolje ohranjeno ladjo. Konkretnih informacij še ne dajejo, ker jim še ni uspelo točno določiti starosti ladje.

Razbitino je leta 2009 zasledila Švedska pomorska agencija z izjemno kvalitetnim sonarjem. Do začetka letošnjega leta ji niso posvečali pozornosti. Ko je posnetke razbitine pregledal strokovnjak, ju ugotovil, da gre za plovilo, ki ima izjemno pomembno arheološko in zgodovinsko vrednost. Nadaljnje raziskovanje ladje je vodil dr. Rodrigo Pacheco-Ruiz, pomorski arheolog in globokomorski ekspert  v sodelovanju z Univerzo iz Southampton-a in nekaterimi drugimi organizacijami.

»Ta ladja je iz obdobja Krištofa Kolumba in Leonarda Da Vinci-ja. Kljub temu, da pod vodo leži že 500 let je izjemno dobro ohranjena. Najverjetnejši razlog za to je nedvomno hladno Baltsko morje. Deluje, kot bi se potopila včeraj. Jambor je na svojem mestu, trup je ohranjen v celoti. Na krovu je še vedno pritrjeno pomožno plovilo, ki je nagnjeno proti jamboru. Uporabljali so ga za prevoz posadke z ladje na obalo in nazaj. Pogled na razbitino je nedvomno osupljiv. «, je povedal dr. Rodrigo Pacheco-Ruiz.

Ladja je iz 15. ali 16. stoletja. Verjetno je starejša kot vojaška ladja Mars, ki je potonila leta 1564 in tudi starejša kot švedska vojna ladja Vasa, ki je potonila leta 1628.

Fot in video: MMT/University of Southampton/Deep Sea Productions

Komentarji