Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

  • Datum: Torek, 3.3.2020
  • Ura: 18.00
  • Čas trajanja:  2 uri
  • Cena: 20,00 EUR
  • Omejitev udeležbe!
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
  • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Marina Punat, Krk

V marini Punat skrbijo, da je bivanje v njej skozi vse leto prijetno in zabavno. V času sezone so pripravili tudi številne novosti.

"Grill house"  za sprostitev z ekipo

Sedaj je pravi čas za pripravo žara, in to na prostoru, ki je zelo blizu marine. Vse, kar potrebujete za pripravo okusnega mesnega in ribjega žara, lahko najdete le nekaj več kot sto metrov stran od glavnega vhoda v marino, če se sprehodite po pešpoti v smeri hotela Kanajt. 
Prostor za pripravo žara je opremljen z veliko mrežo za peko, vodo, na razpolago pa so vam ponujeni tudi stoli in klopi, in to v naravni senci.
Prosimo, da v glavni recepciji marine rezervirate svoj termin.

Samopostrežna pralnica in sušilnica perila v novih sanitarijah

V novih sanitarijah smo uredili prostor, kjer sedaj lahko uporabljate samopostrežne stroje za pranje in sušenje perila. Pralnica je odprta od 7.00 zjutraj do 9.00 zvečer, žetone za pranje pa lahko kupite v recepcijah marine.

Rezervirajte termin za praznjenje črnega tanka – brezplačno!

Zakaj bi tvegali kazen luške kapitanije, če pa je praznjenje tanka odpadnih vodá s plovila v marini popolnoma brezplačno s pomočjo naprav pump-out? Naročite si svoj termin tri dni vnaprej. Praznimo od ponedeljka do petka v dveh časovnih periodah: ob 9.00 in ob 13.00. Plovila praznimo na poziciji pri pomolu A1, pod rumenim dvigalom.
Preverite, v kakšnem stanju je vaša drenažna črpalka. Lastnik plovila mora obvezno v kalužo plovila namestiti eko-gobo ali podoben pripomoček, ki zbira onesnaženja, ki lahko nastanejo kot posledica tehnične težave ali pa zaradi nepravilnega vzdrževanja plovila, drenaža pa ima neposreden izpust v morje.
Ohranjajmo naše morje pred biološkim onesnaženjem in onesnaženji zaradi detergentov, olj in vseh drugih strupenih spojin. Ekološka škoda, ki lahko nastane zaradi izpuščanja odpadnih vodá v okolje, ima lahko za posledico uničenje okolja, narave in krajine, morske flore in favne, in se težko popravlja.
Marina Punat ima zagotovljena sredstva in opremo za preprečevanje onesnaženja morja in za odpravljanje posledic morebitnega onesnaženja morja. MARINA PUNAT, d. o. o., je pooblaščeni nosilec luške koncesije za posebne namene, s pridobljenim certifikatom kakovosti, skladno z normativi ISO 9001 ter pridobljenim normativom ISO 14001 za sistem upravljanja zaščite okolja, ki ga je odobril BUREAU VERITAS.
Naj vas spomnimo – za izpuščanje trdih in tekočih odpadkov, zaoljenih vodá, odplak in drugih spojin, ki onesnažujejo morje, Luška kapitanija izreka izrazito visoke kazni!

Strojno vezenje v navtični trgovini

Sedaj imate možnost personalizirati brisače ali pa posteljnino za svoje plovilo. Lahko dodate tudi kanček osebnega na vaše majice, kape in druge tkanine. V navtični trgovini vam ponujamo storitev vezenja v majhnih serijah. Več informacij lahko dobite preko telefona: +385 51 654 300.

Komentarji