Didakta - razprodaja

Če kdaj, je sedaj primeren čas za nakup navtičnih knjig.

Slovenska založba Didakta, ki izdaja številne navtične priročnike, dnevnike in potopise je drastično znižala cene nekaterih navtičnih knjig. Popusti so vse do 70%.

Izpostavljamo:

Brane Grubar - Kam? Drugam! -70%

Mešanica potopisa, spominov in dnevnika nam razkriva razmišljanja o svetu, ljudeh in naravi ter razkriva pisane značaje preprostih ljudi, ki jih srečuje poznani dramski igralec Brane Grubar na svojem popotovanju.

V knjigi Kam? Drugam! se nam v mešanici potopisa, dnevnika in spominov razgalja znani slovenski igralec Brane Grubar. Tokrat ga lahko spoznavamo z druge, manj znane plati: kot strastnega jadralca, zaljubljenega v morje, ki poduhovljeno razmišlja o pristnem odnosu do narave, o svetu, ljudeh. Na svojem popotovanju po Jadranu in med grškimi otoki namreč odkriva čistilce čevljev, otoške samotarje, ribiče, posebneže, male ljudi, ki se ga globoko dotaknejo. Poln spoštovanja in otroške vedoželjnosti razčlenjuje modrosti življenja in človeške značaje. Da boste bolje začutili popotniški duh, je v knjigi veliko avtorjevih umetniških fotografij.

Nakup knjige: Kam? Drugam!

 

Mirko Bogić - Jadralski dnevnik - 70%

Jadralski dnevnik Mirka Bogića, ustanovitelja in častnega člana Jadralnega kluba Ljubljana.

Že od samega začetka delovanja Jadralnega kluba Ljubljana, od leta 1949, sem pisal dnevnik potovanj oziroma regat. Tako se je nabralo kar lepo število: skoraj tisoč tipkanih strani tega dnevnika! Seveda sem pri svojem štiridesetletnem jadranju po Jadranu marsikaj doživel. Opazoval sem kapitane jadrnic in jaht in pogosto videl, da je njihovo poznavanje vremena slabo in da so v nepredvidenih situacijah neiznajdljivi. Neznanje in lahkomiselnost sta bila tudi vzrok, da so ljudje na morju včasih tvegali lastna in tuja življenja. Prav zato, da bi si novi in manj izurjeni kapitani pomagali z mojimi izkušnjami, sem se odločil iz svojih številnih dnevniških zapiskov izbrati bolj zanimive dogodke in jih izdati v knjigi. 

Nakup knjige: Jadralski dnevnik

 

Joža Horvat - Molitev pred plovbo - 65%

Knjiga Molitev pred plovbo je svojevrsten življenski in književni rezimé pisatelja in morjeplovca Jože Horvata.

Avtor sam pravi, da je to njegov zadnji obračun z morjem. Knjiga priča o nedvomni pisateljski zrelosti, pa tudi o človeškem pogumu in modrosti. V tem postmodernističnem zasnovanem delu Horvat v 80. letu življenja z občudovanja vrednim obvladovanjem osebnih čustev zaokroža svoj z morjem navdihnjeni literarni opus. 

Slovenci se Jože Horvata spominjamo po njegovem pomorskem dnevniku NAD BREZNI OCEANOV, knjigi Waitapu ter tudi filmski upodobitvi njegovega dela Maček s čelado. 

Branje, ki pušča sledove.

Nakup knjige: Molitev pred plovbo

 

Bernard Moitessier - Dolga pot čez oceane - 70%

Izvirna zgodba o neprekinjenem jadranju okrog treh veličastnih rtov: Rta dobrega upanja, Rta Leeuwin in Rta Horn. Sedem mesecev je trajal boj izkušenega pomorščaka z neurji, brezveterji, številnimi okvarami, različnimi drugimi težavami ter uničujočo utrujenostjo in osamljenostjo.

Dolga pot preko oceanov je čudovita pripoved Bernarda Moitessierja o njegovem sodelovanju na Golden Globe Race, kontroverznem prvem jadralskem tekmovanju posameznikov okrog sveta. V knjigi je opisana izvirna zgodba o neprekinjenem jadranju okrog treh veličastnih rtov: Rta dobrega upanja, Rta Leeuwin in Rta Horn. Sedem mesecev je trajal boj izkušenega pomorščaka z neurji, brezveterji, številnimi okvarami, različnimi drugimi težavami ter uničujočo utrujenostjo in osamljenostjo.

Tik pred ciljem se je Moitessier nepričakovano umaknil iz tekme, jadral dalje še tri mesece preden je končal svojo 37,455 milj dolgo popotovanje na Tahitiju, ne da bi v vsem tem času enkrat samkrat stopil na kopno. 

Nakup knjige: Dolga pot čez oceane