Po podaljšanem in res toplem zaključku poletja v naše kraje počasi prihaja jesen. Kljub zaključku poletne sezone, pa bodo na območju Kvarnerja organizirane številne prireditve.

Za vas so pripravili veliko dogodkov v naravi, kolesarjenja, hoje v naravi, plezanja, poleg tega pa tudi nekaj kulturnih prireditev. Vremenske razmere so še vedno zelo dobre, naredite nekaj dobrega za svoje zdravje in se vključite v zanimive programe

Nekaj dogodkov, ki so še posebej zanimivi:

»KING OF UČKA« - CESTNA KOLESARSKA DIRKA, 28.9., IČIĆI – VOJAK, NARAVNI PARK UČKA

Pridite na Učko, uživajte v prelepi naravi in si oglejte zanimivo mednarodno kolesarsko dirko.

»CRO RACE CYCLING« - KOLESARSKA DIRKA, 1.-6.10.2019

"CRO RACE CYCLING 2019" je mednarodna etapna kolesarska dirka, ki bo potekala od 1. do 6. oktobra ob jadranski obali in v notranjosti Hrvaške. Četrta etapa se bo končala v Crikvenici, peta pa na Platku nad Reko. Pridite navijat za izvrstne slovenske kolesarje in doživite lepote Kvarnerja.

BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL, 10.-13.10., BAŠKA

Baška postaja vse bolj priljubljena destinacija za ljubitelje aktivnega načina življenja. Veliko zanimivih športnih dogodkov je že potekalo v Baški, med 11. in 13. oktobrom pa se pripravlja BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL 2019, ki bo poln aktivnosti za tekače, kolesarje, plezalce in za tiste, ki si želijo odkriti Baško na povsem nov način.

MARUNADA, 11.-13.10. LOVRAN

Ko ulice zadišijo po pečenem kostanju, vemo, da se je začela jesen. Prihaja jesen, čas kostanja in »Marunade« v Lovranu in Lignju, dogodka, ki ga vsak pravi gurman nikakor ne sme spregledati. Dejstvo, da je sloviti The Guardian »Marunado« pred nekaj leti uvrstil med deset najboljših evropskih jesenskih kulinaričnih festivalov, pa je le še dodaten razlog za obisk Lovrana v oktobru. Lovranski maroni slovijo kot eni izmed najbolj kakovostnih kostanjev na svetu.

Pridite in uživajte v različnih slaščicah iz maronov, odlični hrani in pijači!

KRK NI SAMO MORJE IN SONCE - KRK JE DOŽIVETJE

Mesto Krk vstopa v jesen z dvema novima projektoma – Experiencekrk.com in Camino Krk. Experiencekrk.com je novo spletno mesto, namenjeno promociji izkušenj o destinaciji in povezovanju turistov z lokalnimi zainteresiranimi stranmi. Camino teden v Krku je projekt, ki postavlja temelje za razvoj romarskega in verskega turizma z namenom podaljševanja sezone in razvoja turizma v skladu z načeli trajnosti in ohranjanja tradicije.