Na regati Vendee Globe, ki je potekala leta 2016, je nastal neverjeten posnetek plovbe jadrnic Hugo Boss in Banque Populaire. Na jadrnici Hugo Bos je plul Alex Thomson, na Banque Populaire pa Francoz Armel le Cleach. Ko sta plula na skrajnem jugu Indijskega oceana, mimo otočja Kerguelen, ju je iz helikopterja posnela ekipa organizatorja regate. Ekipa se je vkrcala na plovilo francoske mornarice, ki ima bazo na tem oddaljen otočju na meji z antarktičnimi vodami. Nastali so eni izmed redkih zračnih posnetkov plovbe mimo tega oddaljenega otočja.

Naslednja regata Vendee Globo, na kateri bodo jadralci sami obpluli svet, bo potekala prihodnje leto. Jadralec Alex Thomson je že splovil svoj novi jadralni bolid, ki spet nosi ime sponzorja Hugo Boss. S kakšno jadrnico namerava osvojiti zmago na regati, si lahko ogledate v članku: Alex Thomson splovil nov jadralni bolid Hugo Boss

Otočje Kerguelen je na jugu Indijskega oceana. Je del Francoskih južnih in Antarktičnih teritorijev. Leži 72 stopinj južno. Do Južne Afrike na zahodu ali Avstralije na vzhodu ga loči 4000 nmi.