V prihodnjem letu bodo potekale investicije v luško infrastrukturo tudi na območju otoka Rab in kraja Selce.

V Selcah so že obnovili obalni del luke, tako imenovano rivo, v prihodnjem letu pa se bo investicija nadaljevala z izgradnjo pomola Polača in Stari Mul. Investicija znaša 5,7 mio HRK (0,8 mio EUR). Projekt bodo v celoti financirali Ministrstvo morja, prometa in infrastrukture, mesto Crikvenica in Županijska luška uprava Crikvenica. Z investicijo bodo zagotovili 60 novih priveznih mest.

Na otoku Rab bodo prenovili luko Melag. V prvi fazi bo investicija vredna 10 mio HRK (1,4 mio EUR). Zgradili bodo primarni valobran, ki bo meril 120 m. Z investicijo bodo zaščitili luko pred valovi in vetrovi ter zagotovili večje število privezov.

Prenovljena bo trajektna luka Mišnjak. Prenovili bodo dve platformi za pristajanje trajektov in plato za vozila.

V planu razširitev luke Opatija

V pripravi so tudi številni projekti prenove luk na območju Opatije. Med prvimi bodo prenovili luko mesta Opatija. Izvedli bodo rekonstrukcijo obstoječe luke in zgradili nov valobran, ki bo luko ščitil pred valovi in zagotovil številne nove priveze. Planirajo zgraditi 23 privezov za mega jahte dolžine med 20 in 50 metri. Zunanja stran valobrana bo namenjena pristajanju potniških ladij do dolžine 220 m in večjih motornih jaht do dolžine 130 m. V planu obnove luke je tudi izgradnja nove bencinske črpalke.