ZLATO SIDRO PONOVNO MARINI PUNAT – NAJBOLJŠA V LETU 2019 PO IZBORU NAVTIKOV

Marina Punat je že drugič osvojila zlato sidro, prestižno glavno nagrado v izboru za najboljšo marino 2019 po mnenju navtikov. Tretje leto zapored izbor za najboljšo navtično marino na Jadranu organizira vodilni dnevni časopis, Jutranji list, v sodelovanju z Ministrstvom za turizem in pod pokroviteljstvom Hrvaške turistične skupnosti. Navtično patruljo sestavlja 6 novinarjev in 2 anketarja, in so obiskali kar 34 marin od Umaga do Dubrovnika, pregledali in ocenili navtično ponudbo, opravili več kot tisoč anket med prisotnimi navtiki.

Marina Punat je predvsem ponosna na dejstvo, da je že drugič prejemnik te nagrade, kar potrjuje, da je vodilna marina glede na kakovost ponudbe in opravljene storitve, kar potrjujejo zadovoljni uporabniki. Ponosni smo, da našo kakovost iz leta v leto prepoznajo tudi strokovna združenja.

SAVNA IN RELAX CONA ZA HLADNE DNI

Čeprav so za ta letni čas dnevne temperature še vedno zelo visoke, pa v hladnih večerih že marsikomu ugaja toplota savne in wellnessa. V hotelu Kanajt se lahko sprostite in uživate v eni izmed štirih ponujenih savn. Poleg klasične, bioaromatične in infrardeče savne je tu na voljo še turška kopel. V coni počitka pa se lahko sprostite ob dobri knjigi, na udobnih ležalnikih, ali pa uživate v hidro-masažnem bazenu.

Punat je z bližnjimi mesti odlično povezan s kolesarsko stezo, čez dan pa se lahko odpravite na sprehod tudi po številnih pešpoteh ... Z bližnjega Velega vrha se ponuja prekrasen razgled na celoten zaliv. Okrepčate se lahko v naši piceriji »9 bofora«, ki je tudi to zimo dnevno odprta od 7.30 do 22. ure. Poleg bogatega izbora odličnih pic pripravljamo tudi posebno zimsko ponudbo toplih jedi. Tradicionalne šurlice z golažem, domače testenine s kozicami, pršutom in gobami, pripravljamo tudi bakalar tartufato, morski pršut (dimljena tuna – wasaby), za vse sladkosnedce pa priporočamo domačo kostanjevo torto in čokoladno perlo.

KAJ STORITI S POŠILJKAMI IN PAKETI?

Prijetno je slišati, da mnogi naši gostje sprejemate našo marino za vaš drugi dom, zato pogosto prihajajo k nam tudi pisma in pošiljke, ki so namenjene vam osebno. V marino pa prihaja tudi različna oprema za vaše plovilo. Z namenom, da bi čim bolje preusmerili prihajajočo pošto in pakete do končnega naslovnika, vas prosimo, da poskrbite za točno naslavljanje vašega imena in priimka, z dodanim imenom plovila in kontaktno številko, še najbolje vašega mobitela. Zgoraj navedeno nam bo močno olajšalo pri identifikaciji pošiljke.      

Za prevzem velikih pošiljk, ki so namenjene plovilu, na žalost nimamo skladiščnih prostorov, zato vas prosimo, da nam v takšnem primeru vnaprej najavite prevzem večjega paketa. V primeru, da v tistem času niste v marini, lahko prevzem najavite naši službi za uporabnike, mornarji marine pa vam bodo takšno veliko pošiljko dostavili na vaše plovilo. Takšna storitev pa se dodatno zaračunava.

TRGOVINA V MARINI ZAPRTA OD 4. NOVEMBRA

V zimskem času bo trgovina v marini zaprta, še vedno pa ostaja odprta trgovina – diskont na koncu suhe marine. Odprte ostajajo tudi druge trgovine v Punatu in okolici.

ALPE ADRIA SAILING WEEK 2020

Tudi 14. regata Alpe Adria Sailing Week 2020 bo prihodnje leto organizirana v Punatu od 24. do 28. maja.

S sloganom »Skupaj smo močnejši« bodo jadra prekrižale jadralne ekipe iz celotne Avstrije.

Kot do sedaj se bo tekmovalo v štirih razredih:

  • Alpe Adria s špinakerjem (ORC)
  • Austria Cup one design v razredu s špinakerjem (jadrnice First 35)
  • Kärtner Cruising Trophy s špinakerjem (ORC)
  • Alpe Adria Cruising Cup brez špinakerja (ORC)

Več o tem dogodku si lahko preberete na internetni strani organizatorja, za dobro zabavo in prijetno druženje ob mnogih domačih specialitetah pa bomo poskrbeli gostitelji v Marini Punat.

Prijave in navodila lahko prevzamete tukaj.