Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

  • Datum: Torek, 3.3.2020
  • Ura: 18.00
  • Čas trajanja:  2 uri
  • Cena: 20,00 EUR
  • Omejitev udeležbe!
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
  • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Slovenska jadralna liga je niz jadralnih tekmovanj, na katerega ste vabljeni vsi jadralci, ki bi radi preizkusili in dodatno izpilili svoje jadralske sposobnosti.

Liga poteka vse od leta 2017. Organizator vsem prijavljenim udeležencem zagotovi plovilo razreda Fareast 28R, ki je priznan kot monotipni razred s strani organizacije WS. Sezono SJL sestavlja ciklus treh jesenskih in treh spomladanskih regat.

SJL je namenjena prav vsem ljubiteljem jadranja, brez izključevanja jadralcev mladinskih in olimpijskih razredov, tako se v posadke lahko vključijo tudi najizkušenejši slovenski jadralci in popestrijo dogajanje na regatnem polju. Vsaka prijavljena ekipa zastopa svoj matični klub oz. društvo, jadralci in krmarji pa se lahko menjujejo iz regate v regato. Posamezen klub oziroma društvo ima lahko prijavljenih tudi več posadk. Najmanj 40 odstotkov članov posadke mora biti registriranih pri klubu oz. društvu, ki ga zastopajo na regati.

V jadralno sicer manj intenzivnem delu leta, lahko prijavljene posadke na regatah SJL izpopolnjujejo svoje znanje in usklajenost ter se ob tem realno primerjajo s konkurenti z enakim »orožjem«, ob nizkem strošku in brez skrbi za plovilo in opremo. Vaši uspehi, rezultati, slike ter doživetja bodo redno zabeleženi na internet strani SJL, regate pa bodo spremljali tudi novinarji tiskanih in elektronskih medijev. Klub oziroma društvo, zmagovalec posamezne sezone SJL, bo postal tudi državni prvak Slovenije za določeno leto. Poleg tega si bodo najvišje uvrščene štiri posadke zagotovile pravico do nastopa na evropskem jadralnem pokalu – Sailing Champions League.

Že v prvi sezoni Slovenske jadralne lige je dvanajst posadk, iz devetih slovenskih jadralnih klubov in društev, zapolnilo vsa mesta, ki so bila na voljo. Organizatorji se bodo v prihodnjih sezonah potrudil zagotoviti še več prostih mest, saj verjamejo, da bo interes po nastopanju z uveljavitvijo in razvojem SJL le še rastel.

Zanimivo dogajanje, tesne boje na regatnem polju in rezultate lahko spremljate na teh straneh, ter na facebooku.

Več informacij na tej povezavi.

Komentarji