Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Jadranje po Karibskem otočju, skozi Panamski prehod in preko Pacifika

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu. Njegova želja je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. S svojim jadranjem in opisom vsega tega, želi predstaviti slovenskim jadralcem, da so sanje lahko uresničljive z zmerno količino denarja. Jasmin Čauševič je trenutno prekinil svoje jadranje in je v Sloveniji. Med pripravami na nadaljevanje njegovega življenjskega projekta, bo na predavanju predstavil številne zanimive informacije o plovbi po Karibskem morju, prečkanju Panameskega prekopa, o dobrih 30 dni trajajoči plovbi preko Tihega ocena in končno pristanka na otočju Tonga.

Predavanje o plovbi ni zgolj potopis, temveč tudi oris plovbe po zahtevnih področjih, koralnih grebenih, oceanih ter eksotičnih lokacijah, ki jih vidimo le na fotografijah.

 

Kraj: Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Datum: 12.2.2020 ob 18.00

Trajanje: 100 min

Darilo: Na predavanju dobi vsak udeleženec bon za 10€ za nakup ene od knjig

Parkiranje: Zagotovljeno gratis

 

Vse udeležence naprošamo, da na predavanje prinesejo potrdilo o plačilu.

Predavanje: Skriti paradiž

Zadnji video

Božični in novoletni prazniki so za nami in polni optimizma smo zakorakali v novo leto.

Sedaj je čas karnevalov, najbolj zabavnega obdobja v letu, ki ima na Kvarnerju bogato tradicijo. Oblast so prevzele maškare, kurenti so si nadeli zvonce in začeli odganjati zimo ter klicati pomlad. Pustovanje je tisti čas v letu, ko se skrijemo za masko in povemo, kar si mislimo.

Nekaj dogodkov, ki so še posebej zanimivi smo vam podrobneje predstavili spodaj.

REKA – EVROPSKA PRESTOLNICA KULTURE - OTVORITEV, 1.02.2020, REKA

Zahvaljujoč sodelovanju velikega števila ljudi, Reka 1. februarja 2020 ponuja več kot 70 dogodkov za vse generacije, okuse in želje. Program poteka na več kot 30-tih lokacijah v središču Reke, na njem pa bodo sodelovali številni glasbeniki, DJ-ji, dramski umetniki, vokalisti, otroci, upokojenci ... Vabljeni!

REKA MED NAJBOLJŠIMI - EUROPEAN BEST DESTINATIONS

Reka je bila izbrana med 20 najboljših destinacij, ki jih je vsekakor treba obiskati v letu 2020 in se poteguje za naslov „European Best Destinations 2020“. Izbor najboljših evropskih destinacij izvaja „European Best Destinations“, evropska organizacija s sedežem v Bruslju od leta 2009, s ciljem promocije turizma in kulture v Evropi, v sodelovanju z več kot 300-timi turističnimi partnerji in mrežo EDEN (European Destinations of Excellence), ki jo je ustanovila Evropska komisija. Rijeka je bila izbrana med 20 najboljših destinacij, ki jih je vsekakor treba obiskati v letu 2020 in se poteguje za naslov „European Best Destinations 2020. Od 15. januarja do 5. februarja 2020 bodo milijoni popotnikov in turistov z vsega sveta glasovali za svoje najljubše destinacije, Reka pa bo tekmovala v konkurenci 20-tih destinacij, med njimi: Pariz, Rim, Praga, Madrid, Reykjavik, Rotterdam, Colmar, Atene, Sibiu, Namur, Menorca, Heviz, Cascais, Tbilisi, Bydgoszcz, Dunaj, Cork, Rochefort in Berlin.

KARNEVAL V OPATIJI, 17.1.-26.2.2020, OPATIJA

Vsako leto se v Opatiji in bližnji okolici, na praznik Sv. Antona Opata, tradicionalno začne "peti letni čas" - karneval. Čas karnevala je poln smeha in veselja, ko si nadenemo barvite maske in postanemo nekdo drug. Ljubitelji karnevala imamo edinstveno priložnost, da si izpolnimo svoje otroške sanje in za trenutek postanemo super junaki, čarovnice, vile ali kraljice. Smeh in veselje bosta vsepovsod, po pisanih mestnih ulicah, sprehajalnih poteh ob morju, v restavracijah in hotelih.

Karnevalske čare v Opatiji lahko doživite na številnih prireditvah, kot so pustni karnevalski zbor s pisanimi otroškimi karnevalskimi skupinami in »Balinjerada«, kjer se pogumni udeleženci spuščajo po strmi cesti v nenavadnih in ustvarjalnih vozičkih. Nora dirka vozil ponuja nepozabno zabavo tako za najmlajše kot tudi starejše. »Taxi Balinjera« je zabaven program, ki vsem obiskovalcem in turistom omogoča, da doživijo noro vožnjo z vozički. Vabljeni, da se našemite in pridete v Opatijo.

MAŠKARE V CRIKVENICI, 11.1.-26.2.2020, CRIKVENICA

"Počelo je, počelo“! – tako se ljubitelji maškar veselijo začetka nove pustne sezone. Končno so prišli dnevi polni smeha in zabave, čas rezerviran za sladko pričakovanje sobotnih pustnih zabav, velikih sprevodov in ostalih zabavnih dogajanj. Tudi na crikveniški rivieri so priprave že dolgo v teku. Nekateri ideje za svoje originalne maske razvijajo že od lani, drugi ideje dobivajo v zadnjem hipu. Kakorkoli, maske so iz leta v leto vse boljše in zanimivejše.

KARNEVAL NA LOŠINJU, 25.1.-25.2.2020, LOŠINJ

Zahvaljujoč letošnjemu zanimivemu in zabavnemu programu se bodo skozi Lošinj tudi v letu 2020 sprehajale inovativne in zanimive pustne šeme. Z že tradicionalno predajo mestnega ključa se začenja pustna norost, ki bo letos trajala do torka 25.2., na dan glavnega karnevalskega sprevoda.

Komentarji