Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Jadranje po Karibskem otočju, skozi Panamski prehod in preko Pacifika

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu. Njegova želja je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. S svojim jadranjem in opisom vsega tega, želi predstaviti slovenskim jadralcem, da so sanje lahko uresničljive z zmerno količino denarja. Jasmin Čauševič je trenutno prekinil svoje jadranje in je v Sloveniji. Med pripravami na nadaljevanje njegovega življenjskega projekta, bo na predavanju predstavil številne zanimive informacije o plovbi po Karibskem morju, prečkanju Panameskega prekopa, o dobrih 30 dni trajajoči plovbi preko Tihega ocena in končno pristanka na otočju Tonga.

Predavanje o plovbi ni zgolj potopis, temveč tudi oris plovbe po zahtevnih področjih, koralnih grebenih, oceanih ter eksotičnih lokacijah, ki jih vidimo le na fotografijah.

 

Kraj: Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Datum: 12.2.2020 ob 18.00

Trajanje: 100 min

Darilo: Na predavanju dobi vsak udeleženec bon za 10€ za nakup ene od knjig

Parkiranje: Zagotovljeno gratis

 

Vse udeležence naprošamo, da na predavanje prinesejo potrdilo o plačilu.

Predavanje: Skriti paradiž

Zadnji video

Francoski jadralec Francis Joyon je postavil nov svetovni rekord. Iz pristanišča Port Louis v Franciji do pristanišča Port Luis na otoku Mauricius je priplul v rekordnem času.

Francoski jadralec se je iz pristanišča Lorient v Franciji podal 19. oktobra 2019 ob 9:11:32 uri. Na plovbo dolgo 8100 nmi se je podal s svojim hitrim trimaranom IDEC Sport, ki v dolžino meri 103 čevlje oziroma 34 m. Na otoku Mauricius v Indijskem oceanu je pristal 8. novembra 2019 ob 03:26:17 uri. Za plovbo je potreboval vsega 19 dni 18 ur 14 min in 45 s. Povprečna hitrost plovbe je znašala 17,08 vozla.

Francoz se je na enako plovbo podal že leta 2009. Takrat je plul na manj dovršenem plovilu IDEC. Za plovbo je potreboval 26 dni 4 ure 13 min in 29 s. Stari rekord je izboljšal za skoraj sedem dni.

Komentarji