Sejem Nautica Marina Portorož, ki se oglašuje pod sloganom International boat, beauty and luxury show, se bo drugič zapored v lastni režiji Marine Portorož odvijal med 14. in 17. majem 2020. Celoten navtični dogodek se bo odvijal v posebej urejenih, varovanih prostorih Marine Portorož, ki ima že več kot dvajsetletne izkušnje z organizacijo najrazličnejših sejmov, športnih in družabnih dogodkov.

Privezi za plovila v vodi in kopenski del sejma se hitro polnijo, saj so nam sodelovanje potrdili že udeleženci lanske izvedbe sejma. Glede na odzive razstavljavcev pričakujemo izredno veliko novih čolnov, jadrnic, jaht in drugih navtičnih produktov, rešitev ter novitet. Nautica Marina Portorož bo tako največji in edini navtični sejem leta 2020 na slovenski obali, zaradi bogate navtične vsebine in spremljevalnega programa pa pričakujemo tudi rekordno število obiskovalcev. Letos bo sejem premierno nudil prost vstop tako na sejemski kot obsejemski del, ki ga bo z »open air« koncertom popestrila Nina Pušlar.

Nautica Marina Portorož bo imela tudi bogato obsejemsko dogajanje, kar je bila ena od dolgoletnih želja razstavljavcev in obiskovalcev. Poleg dogodkov, ki bodo namenjeni strokovnim diskusijam in predstavitvam različnih novitet iz sveta navtike, bo imel sejem tudi zelo širok spekter dodatnega programa. Ob uradni otvoritvi sejma se bo odvila medijska regata in posebna »Slovenia Match Race Cup 2020« regata, ki bo potekala vse dni sejema. Za razstavljavce in VIP-goste bo organizirano posebno druženje, ob tem pa še glasbeni festival Marina Music Fest in koncert Nine Pušlar. Za najmlajše bo poskrbljeno z bogatim animacijskim programom. V okviru sejma bomo pozornost posvetili tudi lokalni kulinariki in predstavitvi obalnih regij z namenom trajnostnega povezovanja.