Pustna rajanja so se končala in pred nami je že marec, mesec v katerem se počasi prebuja pomlad in z njo se prebujamo tudi mi. Vse pogosteje nam pride na misel morje. Eno od najbližjih je na Kvarnerju. Vabijo vas Opatija, Crikvenica, Krk, Lošinj, Cres, Rab, Reka, Vinodol, Gorski kotar in še mnoge druge destinacije. Kvarnerski turistični delavci vam že prenavljajo hotele, kampe in pripravljajo številne zanimive dogodke.

FESTIVAL ŠPARGLJEV V LOVRANU, 11.4.-30.4.2020, LOVRAN

Spomladi na plano pokuka zelo zdrava rastlina, znana predvsem v priobalnem področju, ki je bogata z minerali in vitamini ter je simbol prebujanja življenja in narave. Ne zamudite Festivala špargljev v Lovranu, ki bo potekal med 11. in 30.4.2020.

XTERRA CROATIA – TRIATLON NA OTOKU LOŠINJU, 16.4.-19.4.2020, LOŠINJ

Mali Lošinj je gostitelj najprivlačnejšega triatlona v srednji in vzhodni Evropi v letu 2020 – XTERRA CROATIA!

Okoli 900 profesionalnih triatloncev, žensk in moških, se bo ravno na Jadranski obali, natančneje v Malem Lošinju, skušalo kvalificirati na XTERRA Svetovno prvenstvo na havajskem otoku Mauiju. To je obenem tudi prvič v zgodovini, da tako zahtevna adrenalinska tekma prihaja v Hrvaško, na Lošinju pa bo njena premierna izdaja za srednjo in vzhodno Evropo. Pred tekmovalci je 41,5 kilometra off road steze, na kateri bodo morali v čim krajšem času in skladno s pravili preplavati 1,5 kilometra morja, prekolesariti 30 km »off road« kolesarske steze in preteči 10 »off road« kilometrov.

MAREC V OPATIJI – OAZA WELLNESA, 1.3.-31.3.2020, OPATIJA

Dogodek, ki marca poteka v Opatiji, slavi zdravje in lepoto, oddih in uživanje, sproščanje in rekreacijo ter Opatijo prelevi v resnično oazo zdravega življenja. Temu prispevajo tudi organizirane sprehajalne, športne in rekreativne poti ter organizirana telovadba na svežem zraku ob spremstvu licenciranih trenerjev. Osrednji del dogajanja poteka v hotelih in specializiranih medicinskih ustanovah, kjer lahko izbirate med bogato wellness & spa ponudbo, eksotičnimi masažami in lepotnimi tretmaji kot tudi med sodobnimi medicinskimi terapevtskimi tehnikami.

MITAS 4 OTOKA MTB STAGE RACE, KRK, RAB, CRES, LOŠINJ, 21.04.-25.04.2020

Ena izmed najlepših MTB dirk bo potekala po čudovitih kvarnerskih otokih - Krku, Rabu, Cresu in Lošinju. MITAS 4 islands MTB STAGE RACE je gorsko-kolesarska dirka z štirimi etapami, ki se bo začela u Baški, na otoku Krku, 21.4. in končala v Lošinju, 25.4.2020.

DNEVI CRESKE JAGNJETINE IN OLJČNEGA OLJA, 27.4.-1.5.2020, CRES

V prireditvi sodelujejo restavracije, ki ponujajo različne specialitete iz jagnjetine. Zadnji dan dogodka bo potekal v mestu Cres. Poleg jagnjetine lahko poskusite tudi ekstra deviško oljčno olje in različne pridelke iz oljk.