INTERNAUTICA - MEDNARODNA RAZSTAVA NAVTIKE, ki je bila letos načrtovana v sredini meseca maja v Tržaškem pristanišču, je prestavljena na leto 2021.

Leta 2019 smo organizatorji INTERNAUTICE podpisali dolgoročno pogodbo o sodelovanju z mestno občino Trst, podporo je projektu dala tudi regionalna vlada Furlanije-Julijske krajine - FVG, z namenom, da bi v središče tega severno-jadranskega pristaniškega mesta pripeljali navtični sejem z bogato tradicijo in zanimivimi vsebinami, ki zagotavljajo celovit vpogled v jadranski in evropski trg plovil, ponujajo priložnost za spoznavanje najnovejših navtičnih tehnologij in dosežkov ter skladno s konceptom trajnostnega razvoja posredujejo novice o globalnih ekološko naravnanih prizadevanjih.

Dogovor o sodelovanju je bil sklenjen tudi z namenom, da Internautica končno preseže dosedanje lokalne okvire, ki so velikokrat predstavljali omejitev v razvoju in iskanju novih strateških ciljev projekta.

Zaradi trenutnih razmer v Italiji in Evropi, povezanih  s širitvijo virusa COVID-19 in zaradi zagotavljanja varnega in kakovostnega okolja za organizacijo tako pomembnega dogodka, smo se organizatorji v sodelovanju s tržaško mestno občino odločili počakati do povrnitve varnostnih in zdravstvenih razmer v normalno stanje.

Slovenska mednarodna razstava navtike INTERNAUTICA, ki pomembnim mednarodnim razstavljavcem omogoča stik z motiviranim srednjeevropskim občinstvom in na sejemsko prizorišče vsako leto pripelje številne potencialne kupce, je v 25 letih obstoja postala najbolj priljubljena in morju prijazna razstava plovil na jadranski obali.