Marina Punat

Prišel je težko pričakovani trenutek, ko je Republika Hrvaška objavila postopno popuščanje ukrepov, stekel je medkrajevni promet, spet obstaja možnost potovanja v Republiko Hrvaško. Vemo, da vas mnoge zanima, če sedaj že lahko pridete na svoje plovilo.

Dne 11. maja je bila preklicana začasna prepoved odhoda s kraja prebivališča in stalnega bivanja v RH. V praksi to pomeni, da državljani RH ne potrebujejo več e-dovolilnic za potovanje v drugo mesto ali občino. 

Glede na trenutno objavljene informacije smejo tuji državljani vstopati v Hrvaško, če z dokumenti dokažejo, da so lastniki nepremičnin ali plovil v Hrvaški. Glede na to, da ni točno definirano, katere dokumente potrebujete, priporočamo, da imate za plovilo s seboj kopijo veljavne pogodbe o privezu in veljavni račun za privez, v pomoč pa vam je lahko tudi mobilna aplikacija Marina Punat.

Ob prihodu v Hrvaško vas bodo na meji evidentirali v tako imenovani NBMIS (National Border Management Information System) ter vpisali kraj/naslov nepremičnine oziroma lokacijo, kjer se nahaja plovilo, kontaktno telefonsko številko ter čas bivanja oziroma predvideni čas, do kdaj boste ostali v Hrvaški.

V kolikor odhajate na pot, priporočamo, da se v svoji matični državi informirate o navodilih in ukrepih, ki jih je potrebno upoštevati ob vrnitvi iz Hrvaške.

Vsi tisti, ki boste prišli v Hrvaško, morate obvezno upoštevati predpisane epidemiološke ukrepe, ki jih lahko preberete na tej povezavi, zato vas prosimo, da jih upoštevate.

Ukrepi so zelo podobni tistim, ki veljajo tudi v vaši Sloveniji.

V marini ves čas skrbimo za vaše plovilo in smo pripravljeni na vaš prihod, saj smo sprejeli vse predpisane ukrepe preprečevanja in zaščite za COVID-19.

Recepcija marine je odprta od 8. do 16. ure, enako tudi recepcija jahtnega servisa. Navtična trgovina dela od 8. do 18. ure.

Bistro & picerijo »9 bofora« odpiramo v petek, 14. maja, odprta bo vsak dan od 7.30 do 23.00.