Tečaj za voditelja čolna

Z današnjim dnem se ponovno pričnejo izvajati izpiti za čoln na Upravi za pomorstvo Republike Slovenije, organizatorji tečajev pa so pričeli s prilagojenimi tečaji za Voditelja čolna.

Uprava RS za pomorstvo bo z današnjim dnem pričela izvajati izpite za Voditelja čolna. Najprej bodo na vrsto prišli vsi tisti, ki so bili prijavljeni na izpit to pomlad, pa jim je izpit odpadel zaradi koronavirusa. Uprava bo zagotovila dodatne termine. Če bo potrebno, se bodo izpiti izvajali vsak dan. Termini izpitov izven uprave v Kopru še niso znani. Ko bodo termine izpitov dodelili vsem, ki so zaradi koronavirusa termin izgubili, bodo začeli izvajati redne izpite. Če želite ipit za čoln opraviti pred pričetkom sezone, pohitite in se prijavite na tečaj ali na izpit.

Ponovno se pričenjajo izvajati tečaji za izpit za voditelja čolna

Navtični izobraževalci so že razpisali termine za tečaje za voditelja čolna. Zaradi omejitev, ki veljajo zaradi koronavirusa, so programi prirejeni. Tečaji potekajo preko spletnih delavnic, le del, ki ga ni možno izvesti preko spleta, pa poteka v omejenih skupinah.

ONLINE tečaj ZA VODITELJA ČOLNA (za plovila do 24m) ali MORNAR MOTORIST (za plovila do 100 BT)

Tečaj za voditelja čolna traja 16 šolskih ur in ustreza izpitnemu programu Uprave RS za pomorstvo. Tečaj poteka po preizkušenem sistemu kombinacije predavanj, praktičnih vaj iz vozlov in navigacije ter primerov iz prakse, ki jih dopolnjuje več sto kratkih video vsebin. 

Po pošti najprej prejmete Priročnik za voditelja čolna na morju in navigacijsko karto. Nato se udeležite vseh predavanj teoretičnih predmetov v spletni učilnici, ki potekajo v živo v skupnem trajanju 12 šolskih ur. Kateregakoli predmeta se lahko udeležite ob kateremkoli terminu, ki bo objavljen v koledarju Vsak predmet lahko v spletni učilnici obiskujete samo 1-krat.

Praktični del tečaja traja 4 šolske ure ob zgoraj objavljenem terminu in lokaciji, kjer prejmete še vso preostalo literaturo in pripomočke. Takrat se ureja tudi vsa korespondenca v zvezi s prijavo na izpit.

Termini praktičnih delov

PRAKTIČNI DEL TEČAJA bo potekal v učilnicah v naslednjih krajih:

  • Ljubljana 27.05.
  • Celje 21.05.
  • Dravograd 30.05.
  • Koper 20.05.
  • Kranj 28.05.
  • Logatec 08.05.
  • Maribor 02.06.
  • Most na Soči 24.05.
  • Murska Sobota 06.06.
  • Nova Gorica 06.06.
  • Novo mesto 03.06.
  • Ribnica 23.05.

*naslednji oziroma dodatni termini bodo objavljeni sproti.

 

PRIJAVA NA TEČAJ

Mesto v ONLINE učilnici si lahko rezervirate preko maila –podatki so spodaj in zagotovite le s predhodnim plačilom!

IZBERITE SVOJ PAKET

PAKET M cena 89,90 €
(tečaj, priročnik za voditelja čolna na morju, knjižica z vprašanji in odgovori, 2 navtični karti, vrvica) KANDIDAT SE NA IZPIT PRIJAVI SAMOSTOJNO

PAKET L cena 149,90 €
(tečaj, priročnik za voditelja čolna na morju, knjižica z vprašanji in odgovori, 2 navtični karti, vrvica in prijava na izpit)

PAKET XL cena 179,90 €
(tečaj, priročnik za voditelja čolna na morju in celinskih vodah, knjižica z vprašanji in odgovori, knjižica 15' za popolno plovbo, 2 navtični karti, vrvica in prijava na izpit)

PAKET MORNAR MOTORIST cena 189,90 €
(tečaj, priročnik, knjižica z vprašanji in odgovori, knjižica 15' za popolno plovbo, 2 navtični karti, vrvica in prijava na izpit)

Izpiti se opravljajo na Upravi RS za pomorstvo v Kopru ali na Ministrstvu za infrastrukturo v Ljubljani ali na Agenciji za železniški promet v Mariboru. Kraj opravljanja izpita in želen termin izpita določite v prijavnici na izpit, ki jo izpolnite na začetku tečaja. Uprava RS za pomorstvo v okviru zmožnosti upošteva vaše želje in vas pravočasno obvesti o kraju in terminu izpita.

 

Prijave in informacije

Just Perfect Y.C.
JP Storitve d.o.o.
T: 051 604 395
E: info@justperfect.si

Spinaker d.o.o.
T: 041 281 133
E: info@spinaker.si
W: www.spinaker.si