Vela Luka, Korčula, Oliver Dragojević, Koncert

Kljub letošnjemu negotovemu stanju v turizmu se na Hrvaškem trudijo, da bi ponudili pester program. Tokrat so nepozaben večer pripravili v Veli Luki na otoku Korčula.

Vela Luka, Korčula, Oliver Dragojević, Koncert

Letos je minilo dve leti od smrti legendarnega hrvaškega pevca Oliverja Dragojevića. Njegov rodni kraj, kjer je dobil številne navdihe za svoje nepozabne pesmi, je prav Vela Luka na zahodni strani otoka Korčula. Ob letošnji obletnici so mu v spomin pripravili večdnevni koncert, ki je potekal v centru mesta in po njegovih ulicah. V luki so postavili velik zaslon z ozvočenjem. Koncert je bilo možno spremljati kar s plovila zasidranega v luki. Drugi navtiki so se lahko privezali v novozgrajeni marini Korkyra, ki je od centra oddaljena zgolj 200 m. Za bralce eNavtike so v marini zagotovili poseben popust, ki ga lahko izkoristite do konca letošnje sezone. Vavčer s popustom je na tej povezavi.

Vela Luka, Korčula, Oliver Dragojević, Koncert

Koncert je bil zelo dobro obiskan. Zaradi upoštevanja vseh smiselnih in nesmiselnih ukrepov smo koncert spremljali z varne razdalje enega izmed barov v luki. Koncert je začel Petar Dragojević, nečak Oliverja Dragojevića. Najprej je zapel pesem Kad mi dođež ti in nadaljeval s pesmijo Tragom u beskraju, ki jo je Oliver Dragojević zapel na nečakovi poroki. Za njim je zapela Nina Badrić, nato pa je zapel tudi Petar Grašo.

Nepozabni koncert bo postal stalnica v programu Vele Luke. Zato si zapomnite datum 29. julij. Iz zaupnih virov smo izvedeli, da bo prihodnje leto, ob tretji obletnici smrti hrvaškega pevca, potekal kar tridnevni koncert.

Prijetno presenečenje Vele Luke

Spremljanje koncerta na ulicah Vele Luke je posebno doživetje. Spremljati ga je možno z zasidranega plovila v luki, iz bližnje restavracije, picerije ali bara. Mi smo imeli srečo in izbrali pravega. Ob poslušanju glasbe smo si za primerno osvežitev privoščili gin tonik. Ob plačilu smo bili presenečeni. Cena je znašala neverjetnih 80,00 HRK (10,8 EUR). A ne za en gin tonik. Ne boste verjeli. To je bila cena za kar pet (5) gin tonikov. Da razblinimo vse dvome o verodostojnosti, prilagamo račun za plačilo.

Še odlomek iz koncerta