Tradicionalni salon plovil v Genoi bo odprl svoja vrata v četrtek 1.10.2020. Tokratni bo že 60. po vrsti.

Letošnji salon plovil v Genoi bo potekal med 1. in 6. oktobrom. Organizatorji so se potrudili in zagotovili vse potrebno za organizacijo dogodka. Zato bo letošnji nekoliko drugačen od dosedanjih. Vstopnice je možno kupiti le elektronsko. Pred vstopom na sejem, bodo vsem obiskovalcem merili temperaturo. Večina sejma po potekala na zunanjih površinah. Za hojo med posameznimi stojnicami bodo na voljo med 4 in 6 m široke poti.

Bogat program motornih plovil

Letošnji salon je bil organiziran v najkrajšem možnem času. Kljub temu so se organizatorji potrudili in privabili številne razstavljavce. Med motornimi se bodo predstavile številne ladjedelnice, tako tradicionalne in tiste novejše, ki bodo na salonu prvič. Med tradicionalnimi so Amer Yachts, Arcadia, Azimut Benetti, Bluegame, Boston, Canados, Cayman Yachts Axopar, Fiart, Fijord, Galeon, Gruppo FIPA, Invictus, Menorquin, Pardo, Patrone, Prestige, Princess, Rio Yachts, Rizzardi, Sanlorenzo, Sciallino, Sealine, Sessa Marine, Solaris Power, Sundeck, Sunseeker in VanDutch.

Nove znamke, ki se v Genoi še niso predstavile pa so: Antonini Navi, Arcadia, Cantiere Franchini, Cetera, Comitti, De Antonio Yachts, Delphia, Evo Yachts, Explorer Yacht Gulf Craft, Fabbrica Italiana Motoscafi, Fincantieri, Gruppo Ferretti with FSD – Ferretti Security Division, Nadir Yachts, Sea Infinity Yachts, Sea Ray, Steeler Yachts in Terranova Yachts

Tudi jadralci ne bodo prikrajšani

Letošnji salon bo predstavil tudi veliko število jadrnic. Predstavile se bodo vse večje ladjedelnice, med njimi tudi slovenski Elan. Svoje najnovejše jadrnice bodo predstavile še ladjedelnice Beneteau, Jeanneau, Dehler, Discovery Yacht, Dufour, Eleva Yachts, Grand Soleil, Hanse, , Kufner, Mylius Yachts, Nautor’s Swan, Salona, Schmidt & Partner, Solaris Yachts, Vismara in Bavaria. Med ladjedelnicami, ki izdelujejo večtrupne jadrnice, pa bodo na sejmu nastopile Bali, Fountaine Pajot, Lagoon, Leopard in Nautitech.

Posebno mesto za super plovila

Letošnja edicija salona Genoa 2020 bo pod žaromete postavila posebna, super plovila, kot so jih poimenovali organizatorji. V tem delu se bodo predstavile ladjedelnice Anvera, Magazzù, Pirelli and Sacs. Pridružili se jim bodo gumenjaki (RIB) ladjedelnic BWA, BSC, Capelli, Italboats, Joker Boats, Lomac, Mar.co, Master, MV Marine, Novamarine, Nuova Jolly, Ranieri International, Scanner, Salpa, Selva in Zar Formenti. Segment zunajkrmnih motorjev pa bodo predstavili Brunswick Marine, Selva, Suzuki and Yamaha.

Posebnosti salona

Med najbolj prestižnimi plovili, ki se bodo predstavila letos sta nedvomno motorna jahta Sanlorenzo SD126, ki v dolžino meri 37,95 m in Mylius 80, elegantna 25 m dolga jadrnica. Med premierami pa ne smemo pozabiti na jadrnici Oceanis 40.1 in Oceanis Yacht 54 iz ladjedelnice Beneteau, ki jo v Sloveniji zastopa Burin Boats d.o.o.  

Pomembno

Italija je od torka 29.9.2020 na seznamu oranžnih držav, kar pomeni, da vsi potniki, ki se vračajo iz Italije v Slovenijo niso podvrženi karanteni oziroma opravljanju testa.