Med primorskimi regijami sta le Istrska in Kvarnerska na seznamu oranžnih regij, v katere je možen vstop in vrnitev v Slovenijo brez karantene ali obveznega opravljanja testa. Zato so v jesenskem času pripravili številne aktivnosti, s katerimi si boste lahko popestrili vaše krajše ali daljše počitnice.

Poglejmo, kaj se bo dogajalo v prihodnjem mesecu dni.

30.10. – 1.11. Cres in Lošinj Trail Weekend

Pripravite se na adrenalinski vikend v Kvarnerju, ko bo potekal CRES & LOŠINJ TRAIL WEEKEND – dve dirki v dveh dneh na dveh kvarnerskih otokih!

Trail dirka v dveh zasebnih etapah v treh kategorijah Challenger (23 km), Active (15 km) in Light kategorija (8 km) – vi morate le izbrati, kaj vam najbolj ustreza.

Privoščite si nepozabno izkušnjo in otoka, ki sta ju mogoče že večkrat obiskali, sedaj doživite v popolnoma novi luči.

16.-18. oktober 2020 Dalmacija Ultra Trail

Dalmacija Ultra Trail je enkraten dogodek, ki bo obiskovalce popeljal preko petih gora, treh rek in številnih zgodovinskih in kulturnih točk. Pot poteka preko Biokova, Mosorja, Omiške Dinare, Primorske Kose in Kozjaka. Prečkali boste reke Cetina, Žrnovnica, Jadro in obiskali zgodovinske točke, kot sta Fortica in Klis.

18. oktober - Brioni polmaraton & 10K

Sredina oktobra ponuja edinstveno priložnost, da narodni park Brione spoznate na malce drugačen način. Takrat bo namreč potekal zdaj že tradicionalni Brijuni half marathon & 10K, kjer boste ljubitelji teka zagotovo navdušeni nad kuliso, ki vas pričakuje. Tek po narodnem parku, v resnično neokrnjeni naravi, je zagotovo nekaj, kar vam bo dolgo ostalo v spominu.

13. - 14. november 2020 - WineRi, pomol Karolina Riječka

WineRi je mednarodni enološki in gastro festival. Poteka vsak dan med 13. in 20. uro na pomolu Karolina Riječka v mestu Reka. Letos se bo na festivalu predstavilo več kot 70 proizvajalcev. Vsi predstavljeni izdelki prihajajo iz mesta Reka in Kvarnerja. Večinoma se bodo predstavili vinarji, med njimi pa tudi nekateri, ki proizvajajo brandyje, likerje, pršut, sire, suhomesnate izdelke, olive, olivno olje in tudi čokolado.