V letošnjem letu se ja končala investicij posodobitve mestne luka Punat na otoku Krk. Z izgradnjo novega pomole je mesto dobilo nove turistične navtične kapacitete.

V lanskem letu se je pričela rekonstrukcija luke Punat in izgradnja novega pomola. V letošnji poletni sezoni se je gradnja zaključila in pomol je opremljen z vsem potrebnim za sprejem navtičnih turistov. Pomol v dolžini 80 m se razteza od obale proti zahodu. Pomol je opremljen z muringi, električnimi priključki in vodno inštalacijo. Privezi so namenjeni navtičnim turistom ter plovilom v križarjenju. Prostora je dovolj za privez 30 plovil. Globine morja so od 1 m ob obali pa vse do 4 m na glavi pomola. Pristati je možno z motornimi plovili kakor tudi z jadrnicami.

Poleg novih navtičnih turistov, je nova luka Punat že letos privabila številne križarke, ki so se namesto v prezasedenem mestu Krk raje ustavili in prenočili v manjši luki Punat. V neposredni bližini pomola je center mesta Punat s številnimi gostilnami, bari, trgovinami, pekarnami in celo lekarno.

Luka je v dobro zaščiteni Puntarski dragi. Vplutje je možno le s plovilo do največjega ugreza 3m. Privezi so odprti proti jugu, zaradi česar je privez v močnem jugu neprimeren. V primeru burje, ki je pogosta na tem delu otoka, valov na privezu ni.