V ponedeljek zgodaj zjutraj so gasilci prejeli neverjeten klic na pomoč. 59-letna jadralka se je v zgodnjih jutranjih urah povzpela na jambor jadrnice in obtičala nemočna tik pod vrhom jambora.

V marini Nico Wynd Estates na južni strani mesta Vancouver se je v zelo zgodnjih jutranjih urah jadralka odločila, da popravi okvaro na vrhu jambora svoje jadrnice. S pomočjo dvižnic se je dvignila pod vrh jambora, ko je vrv zdrsnila iz enega izmed škripcev in se zagozdila. 59-letna jadralka je ostala nemočna na višini približno 12 m. Ni se ji uspelo ne dvigniti, ne spustiti, ne sprostiti zagozdene vrvi.

Na kraj nesreče so prihiteli gasilci. S svojim vozilom se jim ni uspelo približati jadrnici na privezu v marini. Varnost bi že poslabšali, če bi se kateri izmed njih povzpel na jambor. Ni jim preostalo drugega, kot da so jadralki s pomočjo drugih dvižnic, dvignili mobilni telefon in ji s pomočjo aplikacije FaceTime pomagali rešiti situacijo.

Reševanje jadralke s pomočjo mobilnega telefona je trajalo dve uri. Močno izmučena se ji je uspelo rešiti in spustiti nazaj na krov jadrnice.