Jet Thruster je inovativna rešitev za bočni pogon plovil. Omogoča enostavno manevriranje na omejenem prostoru. Obračanje plovila na mestu, bočno vplutje ali izplutje postaneta neverjetno enostavna.

Jet Thruster uporablja močno centrifugalno črpalko, podobno turbini. Sistem lahko uporabljate kot premčni bočni pogon, krmni bočni pogon ali pa v kombinaciji in si tako naredite popoln »docking system«.

Sistem se uporablja enako kot drugi bočni pogoni: s premikom joysticka ali gumba na levo ali desno se vaše plovilo premakne v želeno smer. Vse komponente so izdelane iz kakovostnih materialov iz nerjavnega jekla 316 ali visokokakovostnih kompozitnih materialov in so certificirani za uporabo v navtični industriji. Črpalka Jet Thruster črpa vodo skozi 3" ali 4" vstopni ventil na dnu čolna. Ustvarja velik vodni pretok, usmerjen preko gumijastih cevi do šobe, ki se nahajajo na krmi in premcu. Iz te šobe bo vodni curek izstopil in potisnil čoln v želeno smer. Velikost izstopnih šob omogoča namestitev na skrajne konce premca in krme, kar poveča učinkovitost. Plovilo lahko hitro in enostavno obračate in z njim manevrirate v pristaniščih in marinah z omejenim prostorom

Sistem deluje na principu nizkega tlaka in velikega pretoka. Ker ne uporablja klasičnih propelerjev, ni nevarnosti, da bi med uporabo v propeler potegnili katero izmed priveznih vrvi ali muring.

S štirimi modeli Jet Thruster so naši sistemi običajno nameščeni na plovila velikosti 25ft do 60 ft, vendar jih je mogoče prilagoditi tako rekoč vsem velikostim.

Video demonstracija sistema