Golden line je serija prestižnih gumenjakov podjetja Grand Boats. Z novo serijo gumenjakov so na trgu predstavili svežo idejo in luksuz v tem razredu plovil.

Gumenjak Golden Line G500 je namenjen jahanju valov in doživljanju morja na svojevrsten način. Veseli ga bodo vsi, ki radi smučajo na vodi s smučmi ali desko, lovijo ribe ali pa zgolj uživajo v adrenalinsko hitri plovbi. G500 je lahko pravi športnik. Nanj lahko namestimo motor z močjo do 115 KM, kar ga bo pognalo do visoke hitrosti.

Pri oblikovanju niso pozabili na najbolj pomembno, varnost. Plovilo je eno najbolj varnih plovil pri tej dolžini. Za doseganje visokih hitrosti je izdelan iz lahkih materialov vendar z močno strukturo, ki bo brez težav prenašala tudi najbolj zahtevne pogoje. Za stabilnost plovbe ima trup obliko globokega V. Kot je značilno za gumenjake Grand ima tudi serija Golden line značilne stopnice vgrajene na konce tubusov. Ti omogočajo enostaven dostop na krmo plovila ter dostop do vode.

Celotna serija je oblikovana športno pa kljub vsemu zelo elegantno. Krmarski prostor je skrbno oblikovan za enostavno krmarjenje plovila, postori za posadko pa so namenjeni udobni plovbi.  Nova oblika trupa zagotavlja izjemno stabilnost med plovbo in majhno porabo goriva.

G500 ima v premcu prostor za shranjevanje sidra. Za njim je velik prostor za shranjevanje prtljage. Nad oba lahko med plovbo položimo blazine za udobno sedenje med križarjenjem. Dodatni prostori za opremo so še pod krmarsko konzolo in pod klopjo na krmi. Kljub dolžini le 5 m lahko na gumenjaku prevažamo do 10 oseb.

Pri nakupu se lahko odločate med različnimi barvami tubusov, ki so lahko izdelani iz Hypalona ali PVC-ja.

Tehnični podatki:

Dolžina čez vse: 495 cm
Notranja dolžina: 332 cm
Širina:  230 cm
Notranja Širina: 128 cm
Premer tubusov: 50 cm
Število komor: 5
Teža praznega plovila: 435 kg
Nosilnost: 1000 kg
Št. oseb: 10
Priporočljiva moč motorja: 90 KM
Največja moč motorja: 115 KM
Največja teža motorja: 210 kg
Dolžina noge motorja: L (20")
Kot trupa (sredina/krma): 21° / 18°

Več informacij o plovilih Grand je na voljo pri zastopniku za Slovenijo in Hrvaško, Moto nautika d.o.o., Ptujska cesta 63, Miklavž pri Mariboru,  Telefon:  +386 (0)2 629 04 00, GSM:  +386 31 386 951,  E-naslov:  info@moto-nautika.com, http://www.grandboats.si/