V soboto ob 11.00 uri je zagorelo na jadrnici v marini Kaštela. Zaradi neverjetne prisebnosti skiperja, se požar ni razširil na druga plovila v marini.

Na jadrnici tipa Dufuor 460 z imenom Lavsa, je v soboto ob 11.00 izbruhnil požar. Na plovilu se je bil le skiper plovila. Ko je opazil, da se ognjeni zublji širijo po plovilu in da požara ne bo uspel pogasiti je nemudoma poklical na pomoč. Plovilo je privezal za gumenjak, s katerim so ga odvlekli iz marine. Požar se zato ni razširil na sosednja plovila.

Na kraj nesreče je priplulo specialno plovilo Prostovoljnega gasilskega društva Kaštel Gomilica. Požar jim je uspelo pogasiti, a j bilo plovila tako močno poškodovano, da se je potopilo.

Plovilo je bilo v lasti hrvaškega čarter podjetja. Zakaj je prišlo do požara na plovilu, še ni jasno. V požaru k sreči ni bila poškodovana nobena oseba.

 

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!

Vir: Slobodna Dalmacija; Foto: Vojko Bašić / HANZA MEDIA