V ponedeljek sta se v trku plovila poškodovali dve osebi. Nesreča se je zgodila le 500 m od valobrana luke Tribunj. Po prihodu plovila luške kapitanije in reševalcev na kraj nesreče so ugotovili, da sta trčila dva ski-jeta. Mlada Nemca stara 21 in 18 let, sta se v trku telesno poškodovala. En si je zlomil ključnico, drugi nogo. Oba so oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnico Šibenik. Eno izmed plovil je bilo v privatni lasti, drugo pa v lasti hrvaškega podjeta.

Nekoliko kasneje sta trčili plovili v Zadarskem akvatoriju. Trčili sta ribiška ladja »Trapa« in 12 m dolga jadrnica »Voyage II«, ki pluje pod avstrijsko zastavo. Nesreča se je zgodila v bližini otoka Gnalič. V nesreči se ni poškodovala nobena oseba. Vsi ribiči in šest članov posadke jadrnice so bili zaradi dogodka le pretreseni. Plovili sta bili v trku poškodovani. Ribiška ladja jo je odnesla le z nekaj praskami, trup jadrnice pa je bil poškodovan v področju vodne linije in je obstajala nevarnost, da bo v plovilo začela vdirati voda. Ribiška ladja »Trapa« je zato jadrnico odvlekla na popravilo v marino Biograd n/m, druga ribiška ladja, ki se je v času nesreče nahajala v bližini, pa je na svoj krov vkrcala posadko in jih odpeljala v isto marino.

V sredo ob 18.24 uri je prišlo do trka plovil pri kraju Zrče na otoku Pag. Na oddaljenosti le 70m od zaščitne ograje plaže sta trčila ski-jet in gliser, ki oba plujeta pod hrvaško zastavo. V času nesreče sta bila na ski-jetu dva mlada Italijana, na gliserju pa štiričlanska nemška posadka. Oba Italijana sta v v nesreči utrpela težje telesne poškodbe in jo je bilo potrebno odpeljati v bolnišnico. Posadka gliserja jo je odnesla brez poškodb.

Slika je simbolična