Prejšnji teden, natančno 6.3.2018, so z kontejnerske ladji Maersk Honam sporočili, da je na ladji izbruhnil požar. Ladja je plula iz Singapurja proti Sueškemu kanalu. Ob izbruhu požara se je nahajala v Arabskem morju približno 900 nmi kraja Salalah v Omanu. Na krovu je nosila 7860 kontejnerjev.

Posadka ladje je poizkušala požar najprej pogasiti sama. Ker ga niso uspeli pogasiti niti omejiti so z ladje poslali nujen klic ob 15.20 uri (UTC). Proti njim je takoj zaplula ladja ALS Ceres, ki se je nahajala najbliže, ki je do ladje priplula v treh urah. Ob 18.30 so uspeli 23 članov posadke evakuirati z goreče ladje. Štirje so žal ostali pogrešani.

Naslednji dan so na kraj nesreče priplule še nekatere druge ladje, ki so bile pripravljene nuditi pomoč. Naslednji dan, 7.3. je prišlo na krovu ladje Maersk Honam, do močne eksplozije in ogenj se je razširil. Na kraj nesreče je kot prvo reševalno plovilo priplulo plovilo Indijske obalne straže, ki je pričelo z gašenjem požara. Do naslednjega dne je na kraj nesreče priplulo več vlačilcev, ki so uspeli požar omejiti. Še vedno so pogrešali štiri člane posadke. Ker ni bilo nobenih natančnih novic s kraja nesreče, so predvidevali, da se reševalci če niso vkrcali na gorečo ladjo. Naslednji dan so reševalci poročali, da se je ogenj na ladji polegel in da imajo ladjo pod kontrolo. 11.3. se je ladja nahajala 760 nmi jugozahodno od mesta Mombai v Indiji. Včeraj zjutraj so iz podjetja Maersk sporočili, da so našli tri trupla pogrešanih mornarjev. Niso jih še identificirali zato še ne vedo natančno kateri trije od štirih pogrešanih mornarjev so. Sporočili so le, da sta med pogrešanimi mornarji dva Filipinca, en Indijec in en Južnoafričan.

Med rešenimi člani posadke, so bili številni poškodovani. Nekateri so utrpeli poškodbe v požaru, nekateri pa, ko so skakali z ladje v morje, da so se rešili. Vsem so nudili potrebno medicinsko pomoč, takoj ko so jih dosegle reševalne ladje. Kontejnerji v prednjem delu ladje so popolnoma zgoreli. Po informacijah ladjarja so se v nekaterih od njih nahajali toksični plini in vnetljive snovi. Predvidevajo, da zadnjega pogrešanega člana posadke ne bodo več našli živega. Aktivno iskanje pogrešanega na morju, kjer se je zgodila nesreča je prekinjeno. Še naprej ga bodo iskali na ladji.