Požar na plovilu

V nedeljo je prišlo do tragične pomorske nesreče v neposredni bližini otoka Zlarin. Na 9 m dolgi motorni barki je izbruhnil požar.

V nedeljo ob 18.20 uri so očividci z otoka Zlarin poklicali na pomoč. V bližini otoka je na motornem plovilu izbruhnil požar. Na kraj nesreče je nemudoma izplulo plovilo Luške kapitanije Šibenik z gasilsko ekipo. Kljub gašenju, je plovilo ob 19.15 uri popolnoma zgorelo in potonilo na kraju nesreče.

V času nesreče je bil na plovilu le voditelj čolna, ki je nesrečo preživel brez poškodb. Pravočasno je skočil v morje in odplaval do bližnje obale.

V času nesreče je bilo na plovilu zgolj 70 l bencina, ki pa v požaru ni iztekel v morje. Potopljeni ostanki plovila ne ogrožajo plovnega prometa. Lastnik plovila bo moral na svoje stroške dvigniti ostanke in jih odpeljati na varno.

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!

 

 

 

 

 

 

Vir: MPPI; Slika je simbolična