Pomorska nesreča

V sredo sta v Pelješkem kanalu trčili motorna jahta in manjša potniška ladje.

V sredo ob 1.05 uri so v centru za reševanje na morju prejeli nujen klic, da sta v Pelješkem kanalu trčila motorna jahta in potniška ladje. Na lokacijo trka je nemudoma izplulo službeno plovilo izpostave luške kapitanije iz Korčula. Do trka je prišlo na polovici kanala med mestom Korčula in krajem Perna na otoku Pelješac.

Po prihodu na lokacijo so ugotovili, da sta trčili 14 m dolga motorna jahta Mountain Star in 9 m dolga potniška ladja Roko. Med nesrečo so bili na motorni jahti štirje člani posadke, vsi avstrijski državljani, na ladji Roko pa zgolj voditelj plovila, ki je hrvaški državljan. V nesreči je bil poškodovan le voditelj ladje Roko. Utrpel je več ureznin in je bil nemudoma prepeljan v luko Korčula, kjer so ga oskrbeli delavci nujne medicinske pomoči.

V trku je bila potniška ladja močno poškodovana. Leseni trup je bil poškodovan tako močno, da je v trup ladje začela vdirati voda. Kapitansko kabino je odtrgalo in jo vrglo v morje. Na kraj nesreče je še pred potopitvijo ladje priplulo drugo plovilo podjetja, ki je lastnik poškodovanega plovila. Posadka ga je uspela zavarovati pred potopitvijo. Poškodovano plovilo so odvlekli proti luki Korčula. Vleka je bila izjemno počasna, saj je plovilo počasi tonilo. V luko so prispeli šele ob 15.15. uri. Preko radijske postaje so obvestili vsa plovila v bližini, da plujejo previdno.