Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

V sredo se je zgodila huda pomorska nesreča v pristanišču v Barceloni. Potniška ladja je trčila v tovorno dvigalo v pristanišču, ga prevrnila in povzročila požar.

Potniška ladja in trajekt Excellent, ki je v lasti italijanskega ladjarja Navi Veloci, vplula v pristanišče v Barceloni. Zaradi slabega vremena so izgubili kontrolo nad ladjo, ki je trčila v tovorno dvigalo. V času trka so bili na dvigalu kontejnerji z nevarnimi snovmi. Ko so treščili na tla je prišlo do vžiga in požar se je hitro razširil . Več deset gasilskih vozil je nemudoma prispelo na kraj nesreče in pričelo z gašenjem požara. Uspešno so ga pogasili v nekaj urah.

Med nesrečo se ni poškodoval nihče. Ne potniki na ladji, ne delavci v pristanišču.

Predstavnik ladjarja je po nesreči pojasnil, da se ladja ni uspela privezati v pristanišču, ker so v času pristajanja pihali močni vetrovi, dodatno pa je manever oteževal močan morski tok v pristanišču.

Komentarji