Marina Punat, požar

V marini Punat na otoku Krku je zagorelo na enem izmed plovil. Požar se je razširil na sosednja plovila. Skupno je zgorelo kar devet plovil.

V četrtek ponoči je zagorelo na enem izmed plovil, ki je bilo na suhem privezu v marini Punat (Brodica, d. o. o.). Lastnik plovila, nemški državljan, naj bi dan poprej izvajal popravila na plovilu in ga pripravljal na poletno sezono. Ponoči je zagorelo in požar se je razširil na sosednja plovila. Ker je zapihala še burja, je obstajala nevarnost, da se požar razširi na večji del suhe marine. Gašenje požara je nemudoma začela ekipa gasilcev in delavcev marine Punat, ob 3.20 zjutraj pa so se jim pridružili še gasilci Poklicne gasilske brigade Krk in Prostovoljno gasilsko društvo Punat. Kljub takojšnjemu ukrepanju (marina Punat ima svojo gasilsko ekipo, ki je opremljena z več gasilskimi vozili in plovili) se je zaradi vetra požar razširil na sosednja plovila. Skupno je v požaru zgorelo devet plovil.

Več podrobnosti o požaru bomo objavili naslednji teden.

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Gasilni aparat se aktivira samodejno in v času 2–3 sekund pogasi požar. Ne vsebuje nobenih kemikalij in ne povzroča škoda na elektronskih napravah in strojih.

Če pride do požara na sosednjem plovilu, lahko gasilnik enostavno vržemo v ogenj z varne razdalje, pogasimo požar in preprečimo, da bi se požar razširil na naše plovilo.

Aparat ni pod pritiskom in ne potrebuje vzdrževanja.

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat