V soboto se je zgodila težja pomorska nesreča. Lastnik gliserja je z dvema sinovoma poletel na skale otoka Veli Dužac in se pri tem težko telesno poškodoval.

Pomorska nesreča se je zgodila v soboto okrog 15.00 ure. Hrvaški državljan A.R. je s svojima mladoletnima sinovoma plul skozi Pašmanski kanal. Zaradi neprevidnosti so z veliko hitrostjo trčili v otok Veli Dužac, ki leži približno 1,5 nmi zahodno od mesta Biograd. Lastnik plovila se je v nesreči težko poškodoval, njegova sinova pa sta utrpela le manjše telesne poškodbe. Lastniku je ob 15:35 uri uspelo poklicati na pomoč. Na kraj nesreče je takoj odplulo plovilo Luške kapitanije Zadar. Ker je lastnik plovila povedal, da je težje poškodovan, so na plovilo kapitanije vkrcali tudi ekipo nujne medicinske pomoči. Na lokacijo so prispeli že ob 16. 18 uri. Ker je gliser dobesedno poletel na skalnato obalo otoka je bila evakuacija ponesrečenca izjemno zahtevna. Plovilo luške kapitanije se ni uspelo približati nasedli barki. Evakuacijo so izvedli s pomožnim plovilom, ki so si ga sposodili z jahte, ki je sidrala v bližini.

Ponesrečenega navtika so odpeljali v Biograd nato pa v Zadarsko bolnišnico. Oba lažje poškodovana sinova so prepeljali v kraj Dobropoljana na otoku Pašman, kjer ju je pričakala družina.