V soboto ponoči se je štiričlanska družina s svojo jadrnico znašla v nevihti. Zaradi odpovedi motorja jih je veter nosil proti skalam otoka Brač. Potrebno je bilo reševanje.

Nekaj pred 2.00 uro zjutraj so v centru za usklajevanje iskanja in reševanja na morju prejeli nujen klic z jadrnice, ki je sredi noči ostala brez pogona. Močni vetrovi, ki so pihali zaradi nevihte na območju Splita, so nemočno jadrnico nosili proti skalnati obali otoka Brač.

Osem metrov dolga jadrnica z imenom Yara je imela na krovu štiričlansko avstrijsko posadko. Mlada družina z dvema otrokoma je ostala brez pogona. Močni sunki burje so jadrnico nosili proti zalivu Konopljikova. Na lokacijo je nemudoma izplulo plovilo Pojišan Luške kapitanije Split. Jadrnico so našli ob 3.58 uri le še 0,45 nmi pred obalo otoka. Jadrnico so privezali za reševalno plovilo in jo odvlekli v luko Postira, kjer so jo privezali ob 5.05 uri zjutraj.

V nesreči se ni poškodoval noben član posadke. Brez poškodb, le z okvarjenim motorjem, je nesrečo prestala tudi jadrnica.