V petek je zagorel gliser pred luko Cres. V reševalno akcijo so se nemudoma vključili gasilci.

V petek okrog 12.30 je zagorelo na gliserju pred luko Cres. Nemška državljana, ki sta plula na plovilu sta se rešila s skokom v morje. Mimoidoče plovilo ju je sprejelo na svoj krov in odpeljalo v kamp. Nesrečo sta preživela brez poškodb.

Gasilcem prostovoljnega gasilskega društva Cres je plovilo uspelo pogasiti. Na kraj nesreče je kmalu priplulo plovilo izpostave Luške kapitanije iz mesta Cres. Ob njihovem prihodu se je plovilo zaradi poškodb že potopilo. Ker je potopljeno na globini 52 m ne predstavlja nevarnosti za ostale udeležence v pomorskem prometu.

Gliser je bil dolg 4,5 m in je plul pod nemško zastavo. Imel je vgrajen motor z močjo 95,7 kW. Po pregledu dokumentacije plovila so ugotovili, da je lastnik poravnal vse obveznosti z naslova varnosti plovbe in zaščito pred onesnaženjem morja. Proti lastniku plovila zato ne bodo uvedeni nikakršni prekrškovni postopki. Zakaj je na plovilu zagorelo, še ni jasno.

Kako se preventivno zaščititi pred požaron na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi:

PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi:

Naroči PYRoff!

Slika je simbolična