Ladjedelnica Delphia je predstavila novo linijo motornih plovil z imenom BluEscape. Prva iz linije elegantnih družinskih kruzerjev bo BluEscape 1200.

Delphia BluEscape 1200 je moderna in elegantna motorna jahta. Pri konstruiranju so dali velik poudarek udobnemu bivanju na plovilu. Uporabljeni so najnovejši trendi v gradnji plovil, ki zagotavljajo kvaliteto in uporabnost. Oblika je posebna in takoj pritegne našo pozornost. Moderna je tako zunaj kot znotraj. Primerno je za družinska križarjenja, družbo prijateljev ali plovbo v dvoje.

Jahta ima velik krov, prostoren kokpit, salon s panoramskimi okni in velike kabine. Lahko izbiramo med tremi različicami. V standardni izvedbi ima dve kabini z dvema ločenima posteljama. Na željo kupca je v prednji, lastniški kabini možno naročiti francosko posteljo. Dvokabinski različici imata tudi dve kopalnici. Lahko izbiramo med eno večjo kopalnico in eno manjšo ali pa dvema manjšima in ločeno tuš kabino. Trokabinska različica in dve manjši kopalnici, odpovedati pa se bo potrebno ločeni tuš kabini.

Salon je na krovu. Obdan je s panoramskim steklom. V prednjem desnem delu je krmarnica z dvojnim sedežem, krmilnim obročem in konzolo za namestitev vseh potrebnih inštrumentov. Za njo je kuhinja s štedilnikom, umivalnikom, hladilnikom in številnimi omarami za shranjevanje. Na levi strani salona je udobna sedežna garnitura z jedilno mizo, kjer se lahko udobno namesti šestčlanska posadka.

V letošnjem letu bo na voljo različica s trdo streho, kasneje pa se bo možno odločiti tudi za različico z dvignjenim komandnim mostom.

Dolžina trupa znaša natanko 12 m. Dolžina čez vse pa je še 45 cm večja. Širina znaša 4,26 m, ugrez pa vsega 0,84 m. V plovilo lahko vgradimo motor z močjo do 280 KM. Rezervoarja za gorivo in vodo imata prostornino 300 l, kar bo zadostovalo za daljša križarjenja. Plovilo sta oblikovala Andrzej Skrzat in Tony Castro in je kategorije B-8.

Več informacij o plovilu pri zastopniku: As Boats d.o.o., http://www.as-boats.si,  +386 2 608 41 41, info@as-boats.si.