Nizozemski navtični oblikovalski studio Sinot Yacht Design vsako leto predstavi izjemen koncept luksuzne jahte. Tokrat nosi ime Symmetry in bo po mnenju poznavalcev trga super jaht izzval številne kupce.

Projekt imenovan Symmetry je super jahta, ki jenavzven zelo simetrična, medtem, ko je notranjost zelo asimetrična. Jahta ima obrnjen, nazaj zašiljen premec, seveda simetričen  krmi. Vse linije izhajajo iz centra in se širino naprej - nazaj ter levo – desno. Tudi pogon bo simetričen. Vgradili bodo dualni sistem pogona, zaradi česar bo jahta lahko plula tako naprej kot nazaj. Podobno rešitev smo že videli pri konceptu 132 m dolge jahte Star iz oblikovalskega studi Lobanov. Jahti omogoča enostavno manevriranje in obračanje za 360 okli središča jahte. Komandni most je na najvišjem krovu. Krmarjeve kontrole so nameščene v sredino, krmarjeva konzola pa je ena obrnjena naprej proti premcu in ena nazaj proti krmi.

Jahta je izjemno široka. Na najširšem delu meri 29m. Notranjost je velika in razkošna. Če se osredotočimo le na posebnosti jahte, ne smemo pozabiti omeniti dveh. Lastniška kabina bo obdana za posebno konstrukcijo, v kateri bo 2 cm vode, ki se bo prelivala čez rob, kot nam je poznano pri neskončnih bazenih. Ta bo zabrisala vrzel med robom jahte in pogledom proti horizontu. Pogled iz lastniške postelje je enak, kot da bi bila kabina na vodi. Poleg vsega razkošja je na lastniškem krovu še lepotni in masažni salon, knjižnica, vrt in pisarna.

Krov nižje se imenuje hotelski krov. Na njem je telovadnica, jedilnica in salon v katerem se lahko gostje sproščajo in uživajo ob cigari in konjaku. Jahta bo skupno sprejela do 32 gostov, za njihovo udobje pa bo skrbela 48 članska posadka.

Gostje bodo imeli na voljo številne vodne igrače. V vodo se bodo spustile iz zaprtega zaliva, ki bo služil tudi za vkrcanje in izkrcanje gostov in bo nudil zaščito pred vetrom in valov.

Izdelana bo iz aluminija in železa. Za pogon bo skrbelo kar 8 motorjev 20V 400 M53B, pri čemer vsak razvije 2.475 kW oziroma 3320 KM. Skupno bo teh 26.000 KM pognalo jahto do najvišje hitrosti 20 vozlov. Pri 85% moči motorjev bo jahta plula s hitrostjo križarjenja, ki bo znašala 19 vozlov.