Italijanska ladjedelnica Maori, ki slovi po ekstravagantnem oblikovanju plovil, je ob svoji uspešni desetletnici izdelalo plovilo, ki bo njihov uspeh primerno proslavilo. Model Maori 54 je luksuzen gliser namenjen druženju v stilu.

Pri modelu 54 lahko govorimo samo o presežkih. Je hitra jahta, ki je namenjena druženju in dnevnim izletom v romantične zalive. Petičneži, ki si lahko privoščijo mnogo večjo jahto za bivanje, ga lahko uporabljajo kot pomožno plovilo za hitro raziskovanje obale ali skok z jahte do bližnje restavracije ali bara.

Pri oblikovanju je bil največji poudarek na izjemno dobri povezanosti posameznih delov plovila in enostavnimi prehodi. Plovilo je v celoti odprto in nudi obilo uživanja v sončnih dneh. Na njem je dovolj prostora za namestitev do 12 oseb , ki lahko vse najdejo svoje ležišče pod soncem. S trdo streho je zaščiten le del kokpita in odprta jedilnica. Če se dnevno križarjenje zaključi zelo pozno, se lahko salon v notranjosti plovila spremeni v udobno kabino, kjer lahko prenočimo.

Maori 54 je primerno motorizirano plovilo. Poganja ga površinski pogon Jollydrive. Moč zagotavljajo tri različice motorjev. V osnovni sta dva motorja FTP, ki razvijeta po 650 KM. Nekoliko močnejša sta dva Volvo Penta s po 725 KM, adrenalinski odvisniki pa se lahko odločijo za kombinacijo dveh Man motorjev, ki razvijeta po 800 KM.