Avstralska ladjedelnica Echo Yacht je splovila enega največjih trimaranov na svetu. Motorna jahta z imenom White Rabbit Golf, bo v dolžino merila 84 m.

To superjahto sta oblikovala navtični oblikovalski podjetji Sam Sorgiovanni Designers in One 2 Three Naval Architects, ki sta prejeli že številne nagrade za svoja dosedanja dela. Jahta je bila prvič na ogled prejšnji teden v ladjedelnici. Dogodku je prisostvoval ponosni lastnik jahte in številni obiskovalci, ki so si želeli ogledati novo lepotico. White Rabbit Golf je trenutno največja jahta s tremi trupi, ki je bila kdajkoli zgrajena v Avstraliji.  Je v lasti izkušenega morjeplovca, ki je že lastnik več plovil z več trupi. Med drugim je lastnik 51 m dolgega katamarna, ki ga bo uporabljal kot pomožno plovilo k novi jahti.

Jahta je namenjena 12 gostom. Ima velike notranje prostore, ter za zabave prirejene zunanje krove.

Mark Stothard, direktor podjetja ECHO Yachts je dejal:

»Jahta White Rabbit Golf je plovilo ki zagotavlja takojšen WOW efekt. Prepričani smo, da je ta unikaten trimaran plovilo z izjemnimi plovnimi lastnostmi in prinaša številne prednosti pred podobnimi plovili z dvema ali enim samim trupom. Gostom na krovu nudi več udobja, hkrati pa je varčen in potroši malo goriva. Slednje bomo dokazali na prvih vodnih testih.«

Več na: echoyachts.com.au