Sunseeker Hawk 38

Angleška ladjedelnica Sunseeker je predstavila novo plovilo imenovano Hawk 38.

Ladjedelnico Sunseeker poznamo po izjemno elegantnih motornih jahtah, izjemno visoki kakovosti izdelave in zelo dobrih plovnih lastnostih. Tokrat so predstavili manjše plovilo, ki bo dosegalo izjemne hitrosti plovbe. Pri Sunseekerju pravijo, da se z modelom Hawk 38 vračajo k njihovim koreninam in izjemno hitrim, tekmovalnim čolnom.

Hawk 38 je 11,85 m dolg motorni čoln namenjen dnevnim križarjenjem. Oblikovali so ga skupaj z oblikovalskim studiem Fabio Buzzi Design, ki se lahko pohvali s kar 43 svetovnimi hitrostnimi rekordi na vodi in 55 naslovi svetovnega prvaka. Že po navedenem lahko sklepamo, da gre za hitro plovilo. Hawk 38 bo plul z najvišjo hitrostjo 62 vozlov. Za pogon bo uporabljal dva zunajkrmna motorja Mercury R400, možno pa bo namestiti tudi druge motorje.

Zaradi svoje izjemne hitrosti plovbe bo njegov lastnik vedno lahko priplul prvi v sidrišče in si našel najlepši prostor za sidranje. Hawk 38 bo izjemno primeren tudi kot pomožno plovilo za super jahte in bo z njim možno izvajati hitre transferje potnikov do obale, bližnjih restavracij ali zanimivih točk.

Trup je zgrajen s pomočjo sendvič tehnike. Uporabili bodo patentirano tehnologijo s posebno strukturno peno, zaradi česar bo plovilo nepotopljivo.

Na premcu plovila je velik prostor za sončenje, ki ga lahko prekrijemo s platneno streho, na krmi je velika sedežna garnitura v obliki črke U, v sredini centralno postavljena krmarjeva konzola.

Pri Sunseekerju pravijo, da je sedaj pravi čas za izdelavo visoko zmogljivih plovil in da je njihov Hawk 38 plovilo, ki bo zagotovilo izkušnje, ki jih na drugih plovilih ne boste mogli doživeti.

Sunseeker Hawk 38