Zadnje iz eTrgovine

29.99€

NAVTIČNI PRIROČNIK je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih veščin ter varnosti na morju.

Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo. Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomorščak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

VSEBINA

OCEANOGRAFIJA  - valovi, plimovanje, morski tokovi

METEOROLOGIJA - osnovni meteorološki pojmi, oblaki, lokalni veter, svetlobni pojav v atmosferi

NAVIGACIJA - pomorska karta, sistem pomorskih oznak, magnetni kompas, kurz in hitrost, terestična navigacija, navigacija ponoči, pravila o izogibanju trčenju na morju

POMORSKE VEŠČINE - vozli, pristajanje, sidranje, vleka na morju

VARNOST NA MORJU - podhladitev, rešilni jopič in pripenjanje, reševanje človeka v morju, pnevmatski rešilni splav, klic v sili

DODATEK - kartografski ključ, pomorske luči, luči plovil in znamenja, zvočni signali, oddajanje klica v sili s pomočjo VHF GMDSS - radijske postaje, zastave mednarodnega kodeksa in fonetična abeceda, Beaufortova lestvica


O avtorju

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv Yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Je avtor številnih strokovnih člankov, testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo. Leta 2009 je ustanovil jadralno šolo North Adriatic Sailing Academy.

Iz predgovora

V knjig so združena zelo različna znanja in veščine, ki jih mora obvladati sleherni pomorščak. V njej boste našli dragocene razlage in odgovore na številna pomembna vprašanja o morju, vremenu, navigaciji, plovbi in varnosti. Nazorne fotografije in risbe vam bodo popestrile branje in olajšale razumevanje tega preglednega priročnika, zato boste tudi med plovbo hitro našli ustrezno informacijo ali navodilo.  Prepričan sem, da bo bogata in poučna vsebina te knjige številnim navtikom odstrla nova obzorja ter jim omogočila varnejše doživetje morja in plovbe.

Dušan Puh

O knjigi: 

  • avtor: Igor Orlov
  • dimenzija: 270 x 200 mm,
  • obseg: 192 strani
  • vezava: integralna vezava
Igor Orlov - Navtični priročnik

Zadnji video

Grand G500

Grand Golden Line G500, bo že tretjo leto zapored eden izmed najbolj prodajanih modelov v najprestižnejši liniji proizvajalca gumenjakov GRAND. Čoln, ki zagotavlja super plovne lastnosti, večjo izbiro barvnih kombinacij in zavidljivo prostornost ter udobje. Na pogled zelo privlačen in hiter družinski čoln omogoča hitre premike do hitrosti nad 40 vozlov ali 75 km/h.

HITRA OSVEŽITEV SPOMINA

O gumenjaku smo pred časom že pisali in opravili predstavitev, vendar kljub temu nekaj osnovnih informacij, da malo osvežimo spomin.

Plastični del trupa ima globok V prerez, ki omogoča mirnejšo plovbo po valovitem morju, nekoliko povišan kalup pa učinkoviteje ščiti pred pršenjem. Patentirana HSH oblika dna omogoča izredno hitro izglisiranje in malo upora, torej pripomore k dobrim plovnim lastnostim in majhni porabi goriva.

Izbiramo lahko med Mirasol in Hypalon materialom, odvisno od zahtevnosti uporabe, pa tudi barve in sicer od belo-sive, svetlo-temno sive, kaki-sive, črno-sive, rdeče-sive, itd. Več kombinacij si lahko ogledate na spletni strani generalnega uvoznika MOTO-NAUTIKA, v posebnem konfiguratorju.

Povezava do konfiguratorja: http://marine.moto-nautika.com/golden-line-g500-2

Potniki se lahko udobno namestijo poleg krmarja in v prednjem delu čolna, ki pa ga z asimetrično polico lahko spremenimo tudi v udobno ležišče. Seveda pri Grandu niso pozabili na odlagališča za pijačo in bimini nadgradnjo, ki nas bo varovala pred pekočim soncem. Po vsej dolžini je veliko različnih držal, od kovinskih ograjic do jermenskih ročajev, kar je za varnost na hitrem čolnu izredno pomembno, poleg tega pa daje čolnu izredno kompakten in eleganten videz.

KAKO JE S PLOVBO V PRAKSI?

G500, opremljen z Yamahinim izvenkrmnim motorjem 80KM, bo zadostil vse potrebe, ki jih od takšnega čolna pričakujete. Zelo vodljiv je pri majhnih hitrostih, izglisira pa že v dobrih treh sekundah. Od tu naprej zelo hitro pospeši do 40 vozlov ali 75 km/h. Lahko rečemo, da manjši motor popolnoma zadošča za normalne potrebe, če pa želimo več športnega priganjanja ali ga potrebujemo za vleko športnih pripomočkov in smučarjev, pa je seveda primernejši močnejši motor. V zavojih je izredno vodljiv in tudi pri hitrem ostrem vijuganju se vijak ne zavrti v prazno. Skratka, gre za zelo prijeten in mehak čoln, na katerem nas voda ne bo tako hitro poškropila. K temu pripomorejo visoko privzdignjen premec in široki tubusi. Potniki se lahko udobno namestijo po vsem čolnu, za varnost pa skrbijo kompaktna držala.

KJE SI LAHKO GUMENJAK OGLEDAMO?

Kompakten in varen čoln, dobre plovne lastnosti, sodoben in eleganten videz ter kvalitetna izdelava so lastnosti, ki bodo zagotovo prepričale marsikaterega novodobnega kapetana, željnega hitrih premikov in preprostega rokovanja.

Pri generalnem uvozniku MOTO-NAUTIKA, so letos poskrbeli, da si lahko isto različico gumenjaka ogledate v več različnih barvnih kombinacijah! Da pa zagotovo ne kupujete mačka v žaklju, bo tudi letos priložnost najema plovila za daljše obdobje, kjer boste lahko skupaj z družino čoln tudi stestirali.

VEČ INFORMACIJ IN PRIDOBITEV PONUDBE

http://marine.moto-nautika.com/golden-line-g500-2
TEL: 00386(0)2 629 04 00
MOB: 00386(0)31 386 951
EMAIL: info@moto-nautika.com

Grand G500

Grand G500

Grand G500

Komentarji