Japonski proizvajalec zunajkrmnih motorjev Suzuki je predstavil aplikacijo za enostavno diagnostiko njihovih navtičnih motorjev.

Aplikacija, ki je na voljo za android in iOS naprave, je popolnoma brezplačna. Naloži se na pametni telefon in že je pripravljen za delovanje.

Kako deluje?

Vaš zunajkrmni motor pošilja podatke spremenjene v QR-kodo vašemu SMD/SMG zaslonu. QR-kodo preprosto skenirate z uporabo aplikacije SDM Mobile na vašo pametno napravo, ki si bo zapomnila podatke o motorju. Ko so podatki enkrat na telefonu, jih lahko enostavno posredujete vašemu prodajalcu ali serviserju Suzuki.

Katere informacije se posredujejo

Motor stalno beleži informacije o njegovem delovanju. Shranjuje si podatke, kot so motorne ure, kdaj je bilo nazadnje zamenjano motorno olje, koliko ur je motor deloval pri različnih obratih in še bi lahko naštevali.

Uporaba diagnostike Suzuki Diagnostic System Mobile (SDS Mobile) je brezplačna. Za uporabo je potrebna le pametna naprava. Zbrane informacije so koristne pri odpravi morebitnih napak na vašem motorju, vi kot lastnik pa jih lahko uporabljate za analizo vaših plovb. Nova aplikacija omogoča dostop do podatkov brez posega v motor. Ni več potrebno dvigovanje pokrova motorja in ni se več potrebno priklapljati s prenosnim računalnikom.

Več informacij o sistemu SDS Mobile pri zastopniku za Suzuki v Sloveniji: As-Boats d.o.o.