RainMan desalinator

Potrebujete neomejene količine sladke in pitne vode na krovu?

Ste se naveličali plačevanja oderuških cen za vodo v lukah in marinah na Jadranu?

Bi radi povečali svojo neodvisnost od postankov v lukah in pristaniščih in več časa preživeli na plovbi?

Če sta na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilo, potem imamo za vas odlično rešitev. Avstralski proizvajalec prenosnih razsojevalcev RainMan je za letošnjo sezono predstavil dve novosti!

  • Model MK2 Elecktro je manjši in lažji od svojega predhodnika, z manj deli, vendar z enako kapaciteto (do 140 litrov sveže vode na uro). Prenosna enota je 30 odstotkov manjša od prejšnje, saj je krajša in nižja ter posledično tudi lažja za 3 kilograme in sedaj tehta le še 24,5 kg.
  • Vgradni model Elektro Mk2 230V Naked s kapaciteto do 140 litrov sveže vode na uro. Komponente vgradnega sistema so enake prenosnemu sistemu, tako da še naprej ostajajo izredno zanesljivi in enostavni za uporabo. Cene pa so v primerjavi s prenosnimi identične. Torej izredno ugodne in se začnejo že od 4.704,00 evrov naprej.

Poleg omenjenih modelov sta na voljo tudi bencinski in elektro DC 12V, z različnimi kapacitetami od 34 litrov pa do 140 litrov sveže vode na uro.

RainMan, Jasmin Čauševič

Kaj o razsojevalcu RainMan pravi solo jadralec Jasmin Čauševič

Nekako si ne znam več zamisliti, da ne bi na plovbi po oceanih in na odročnih otokih ter atolih uporabljal razsoljevalca. Jaz uporabljam razsoljevalec znamke RainMan, ki je v oceanskem jadralskem svetu poznan kot vrhunska znamka, kot bi med avtomobilskimi navdušenci povedal, da vozim mercedes. V eni uri mi iz slane morske vode pripravi 70 litrov kakovostne pitne vode. Od kar ga imam na svojem plovilu, sem si omislil tudi navtični pralni stroj in RainMan zmore potešiti potrebo sladke vode tudi zanj.

Jasmin Čaušević

Za več informacij lahko pokličete slovenskega zastopnika za razsojevalce RainMan, Vesselspa, ki so dosegljivi na tel.: 040 231 372, www.vesselspa.com ali info@vesselspa.com