V marini Punat so z letošnjim letom uvedli novo storitev Proactive Boat Care, ki povečuje varnost plovil v marini in brezskrbno življenje lastnikov.

Proactive Boat Care aplikacija in senzorji so nadgradnja nadzornega sistema plovil

Rezultat uspešnega sodelovanja marine Punat in podjetja Marine Cloud je nova storitev Proactive Boat Care, ki jo kot prva na svetu ponuja Marina Punat. Je nadgradnja dosedanjega sistema nadzora nad plovili privezanimi v marini in omogoča stalno spremljanje dogajanja na vašem plovilu. Kot dopolnilo k dosedanjemu tedenskemu nadzornemu poročilu jo bodo prejeli vsi lastniki plovil, ki se bodo odločili za nadgradnjo sistema.

Aplikacija in pametni senzorji

Aplikacija, ki je del storitve Proactive Boat Care omogoča spremljanje aktivnosti na vašem plovilu v realnem času. Videti bo možno kakšne naloge opravljajo mornarji marine na vašem plovilu ter stanje plovila s priloženimi fotografijami. Aplikacija je za vse pogodbene stranke marine Punat brezplačna.

Senzorji Marina Cloud Proactive Boat Care

Poleg mobilne aplikacije Proactive Boat Care, je partner marine Marina Cloud d.o.o. razvil pametne senzorje, ki omogočajo stalen nadzor na d plovilom. Prednost rešitve je v tem, da stanje na plovilu vidijo istočasno lastniki plovil in nadzorniki v marini Punat. V kolikor se bo na vašem plovilu zgodilo kaj nepričakovanega, bodo lahko delavci marine odreagirali v istem trenutku, kot boste vi to lahko opazili na vaši mobilni napravi. Intervencije oziroma pregleda plovila ob nepredvidljivi situaciji ne bo potrebno naročati, saj bodo za odpravo napak poskrbeli v marini.

Marina Punat je prva marina na svetu, ki ponuja najmodernejši sistem zaščite plovil.

Sistem Marina Cloud Proactive Boat Care uporablja najnovejšo tehnologijo IoT (Internet-to-Things), ki omogoča enostavno komunikacijo z napravami oziroma senzorji, ki se enostavno vgradijo v plovilo. Senzorji imajo lasten vir napajanja in ne praznijo akumulatorjev plovila. Nadzorovati je možno stanje kaluže, vklope in izklope kalužnih črpalk, prisotnost dima in povečane temperature, ter stanje baterij na plovilu.

V kolikor se sproži kateri izmed senzorjev, boste na vašo mobilno napravo prejeli alarm. Enak alarm bodo prejeli tudi v nadzornem centru marine in takoj pričeli z potrebno intervencijo. S tem se možnost nesreče na plovilu močno zmanjšuje in preprečuje nastanek večje materialne škode.

Dodatne informacije o storitvi dobite na povezavi: http://marinacloud.net/proactive-boat-care/

Nakup senzorjev je možen kar preko spletne trgovine: WEB TRGOVINE. Vgradnja senzorjev je enostavna in potrebuje le osnovno tehnično znanje. Če želite, da senzorje na plovilo vgradi pooblaščena oseba, se lahko obrnete na Yacht Service v marini ali pa na podjetje EYS – Electro Yacht Service, ki ima prostore v sami marini.