Zadnje iz eTrgovine

29.99€

NAVTIČNI PRIROČNIK je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih veščin ter varnosti na morju.

Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo. Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomorščak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

VSEBINA

OCEANOGRAFIJA  - valovi, plimovanje, morski tokovi

METEOROLOGIJA - osnovni meteorološki pojmi, oblaki, lokalni veter, svetlobni pojav v atmosferi

NAVIGACIJA - pomorska karta, sistem pomorskih oznak, magnetni kompas, kurz in hitrost, terestična navigacija, navigacija ponoči, pravila o izogibanju trčenju na morju

POMORSKE VEŠČINE - vozli, pristajanje, sidranje, vleka na morju

VARNOST NA MORJU - podhladitev, rešilni jopič in pripenjanje, reševanje človeka v morju, pnevmatski rešilni splav, klic v sili

DODATEK - kartografski ključ, pomorske luči, luči plovil in znamenja, zvočni signali, oddajanje klica v sili s pomočjo VHF GMDSS - radijske postaje, zastave mednarodnega kodeksa in fonetična abeceda, Beaufortova lestvica


O avtorju

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv Yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Je avtor številnih strokovnih člankov, testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo. Leta 2009 je ustanovil jadralno šolo North Adriatic Sailing Academy.

Iz predgovora

V knjig so združena zelo različna znanja in veščine, ki jih mora obvladati sleherni pomorščak. V njej boste našli dragocene razlage in odgovore na številna pomembna vprašanja o morju, vremenu, navigaciji, plovbi in varnosti. Nazorne fotografije in risbe vam bodo popestrile branje in olajšale razumevanje tega preglednega priročnika, zato boste tudi med plovbo hitro našli ustrezno informacijo ali navodilo.  Prepričan sem, da bo bogata in poučna vsebina te knjige številnim navtikom odstrla nova obzorja ter jim omogočila varnejše doživetje morja in plovbe.

Dušan Puh

O knjigi: 

  • avtor: Igor Orlov
  • dimenzija: 270 x 200 mm,
  • obseg: 192 strani
  • vezava: integralna vezava
Igor Orlov - Navtični priročnik

Zadnji video

TechnoHull RIBS

Podjetje MannYacht s ponosom sporoča, da so postali ekskluzivni zastopnik za plovila TechnoHull.

Podjetje TECHNOHULL® je bilo ustanovljeno leta 2005. Svoje izdelke so najprej uspešno tržili na grškem območju, nato pa so se hitro razširili na trg celotnega Sredozemlja. Njihov sloves, da oblikujejo, razvijajo in izdelujejo luksuzne visokozmogljive gumenjake s trdim dnom (RIB – Rigid Inflatable Boats), se je hitro razširil po celotnem območju. Razlog za uspeh je bil stalen razvoj plovil, izjemne inženirske rešitve, najvišja kakovost izdelave in pozornost pri izvedbi vseh detajlov. Ker je celoten postopek izdelave plovila od oblikovanja do prodaje izveden v podjetju, so številne tehnične rešitve skrivnost, ki jo skrbno varujejo.

TechnoHull RIBS

Vsa njihova plovila imajo štiri lastnosti, ki so sinonim za blagovno znamko:

  • izjemne plovne sposobnosti,
  • varnost na plovilu,
  • izjemna učinkovitost in
  • plovba na dolgih razdaljah.

Vsi elementi plovil TechnoHull so izdelani v podjetju pod budnim nadzorom njihovih strokovnjakov. Vsako plovilo je v celoti izdelano posebej glede na želje in potrebe lastnika. Zanj so prilagojene dolžina, širina in oprema. Pri izdelavi so uporabljeni le najkakovostnejši materiali. Najkakovostnejši gel-coat na trgu, steklena vlakna so položena v več smereh in zagotavljajo izjemno trdnost. Vsi tubusi plovil so izdelani iz vrhunskega materiala za izdelavo tubusov ORCA PENEL FLIPPO 1670.

Pri gradnji trupa uporabljajo vakuumsko tehniko, ki zagotavlja zmanjšano težo plovila in izjemno trdnost. Številni deli so izdelani iz karbonskih vlaken, kar zagotavlja dodatno zmanjšanje teže. Celoten proces izdelave je voden po standardu ISO 9001:2008.

Več informacij o plovilih TechnoHull na:  www.mennyacht.com

Video: TechnoHull 999 med plovbo s hitrostjo 70 vozlov

 

TechnoHull RIBS

Komentarji