Elan Impression 45.1

Razvoj nove jadrnice Impression 45.1 iz begunjskega Elana se bliža koncu. Razvojno oblikovalska ekipa je močno prenovila najpopularnejši model njihovega plovila v zadnjih desetih letih. S svojo družino in prijatelji boste lahko uživali na prostornejši krmi ali v novo oblikovani notranjosti plovila.

Prenovljena notranjost

Elan Impression 45.1

Nova notranjost plovila združuje udobje, praktičnost in dolgotrajno uporabo v enem. Dolgoletne izkušnje pri gradnji plovil so omogočile oblikovanje notranjosti s pravim karakterjem. Leseni deli bodo izdelani iz iroko furnirja in delov iz iroko masivnega lesa. Les iroko prihaja z zahodne Afrike in ima izjemne lastnosti. Je svetlo rumene barve, ki pa jo lahko posvetlimo v svetlejše odtenke ali potemnimo do bakreno rjave.

Najpoglavitnejša naloga oblikovanja nove notranjosti je bila zagotovitev kar največjega prostora in optimizacija udobja. Zaradi tega je bilo treba notranjost plovila popolnoma preoblikovati. Sedežna garnitura je tako pomaknjena v sprednji levi del salona. Nasproti salona je prostorna kuhinja v obliki črke L in zagotavlja praktičnost in enostavno uporabo. Povečane so omare, kar omogoča shranjevanje večje količine potrebščin. Salon v krmnem delu je povečan in je idealen za druženje. S tem je nastalo več prostora za navigacijsko mizico, ki je povečana in omogoča enostavno in hitro planiranje plovnih poti. Vse nove jadrnice Elan 45.1 bodo opremljene z novo kontrolno ploščo, ki si je prislužila prestižno nagrado DAME, ki jo podeljujejo najbolj inovativnim novostim na področju navtike.

Nova jadrnica bo na voljo v dveh različicah. Štirikabinska bo namenjena investitorjem in uporabi v čarterju. Z dodatnima dvema ležiščema v salonu udobje na krovu ne bo zmanjšano. Omogočala bo namestitev petim parom oziroma desetim osebam. Trikabinska različica je namenjena navtičnim entuziastom, ki na plovilu potrebujejo več udobja. Jadrnica bo še vedno primerna za čarter, primarno pa bo namenjena križarjenju družin in prijateljev, ki uživajo v jadranju. V obeh različicah sta bili prenovljeni tudi krmni kabini. Imata več prostora in dodatno okno.

Prenovljen krov

Elan Impression 45.1

Nova Impression 45.1 je zasnovana na preizkušenem oblikovanju krova plovila, ki ga je znova pripravil oblikovalski studio Rob Humphrey Yacht Design. Znova jim je uspelo povečati prostor na krovu in ga močno modernizirati. Krmni del plovila se lahko enostavno spremeni v veliko površino namenjeno sončenju ali pa v udoben prostor namenjen druženju. Krmarski kolesi sta potisnjeni proti bokom plovila in v kombinaciji z deljeno mizo omogočata enostaven prehod s krmne ploščadi v notranjost plovila. Za zagotavljanje udobja na krovu in gurmanske užitke so pod krmarskima sedežema oblikovali dva posebna prostora, v katera je možno namestiti odprt žar ali pa dodaten hladilnik. Vsak lastnik lahko izbira med veliko ali manjšo kopalno ploščadjo na krmi. Tisti, ki ljubijo bolj odprt tip plovila, se bodo lahko odločili za manjšo, tisti, ki radi uživajo tik ob morju in bi radi nekoliko bolj zaprto krmo, pa se lahko odločijo za večjo.

Predstavitev plovila

Predstavitev plovila bo potekala v Marini Pirovac 3. junija 2019. Na dogodku si bo možno plovilo ogledati v živo in z njim tudi zapluti. Če bi se dogodka radi udeležili, se lahko prijavite na e-naslov: elan-yachts@elan.si. Prijave sprejemajo do 31. maja 2019.