Beneteau Flyer 8.8 Sundeck

Novost iz francoske ladjedelnice Beneteau nosi ime Flyer 8.8 Sundeck

Novo plovilo je izjemna kombinacija vrhunske tehnologije, izjemnih plovnih lastnosti in brezmejnega udobja na krovu. Trup je osnovan na drugi generaciji patentiranega sistema AirStep, ki zagotavlja zmanjšanje trenja in udobnejšo, mehkejšo plovbo.

Novi Flyer 8.8 v dolžino čez vse meri 9 m. Trup je dolg 7,98 m. Ker v širino meri manj kot 3m (2,94 m), ga lahko brez težav prevažamo na prikolici. Namenjen je vgradnji zunajkrmnih motorjev. Lahko se odločimo za enega ali dva, ki skupno razvijeta do 500 KM. Zaradi svojih dimenzij in dovršenega oblikovanja lahko na krov sprejme do 11 oseb.

Beneteau Flyer 8.8 Sundeck

Flyer 8.8 sundeck je hkrati eleganten in športen gliser. Že samo ime »Sundeck« nakazuje na namen plovila. Ima številne površine za uživanje na soncu. Na premcu je velika sončna ploščad, opremljena z udobno blazino, kjer lahko pod soncem uživajo 3-4 osebe. Krmarska konzola je v desnem delu plovila in ima udoben sedež, kjer se lahko namestita dve osebi. Na obeh straneh krmarske konzole sta prehoda, ki povezujeta premec in krmo. Desni je nekoliko ožji, levi pa širši. Krmarsko konzolo in vhod v podpalubje ščiti vetrobransko steklo z inovativno tehnično rešitvijo.

Steklo je od konzole odmaknjeno za nekaj cm, kar omogoča izjemno zračnost med plovbo a vseeno ščiti prev vetrom in pršcem, ki bi se dvigoval med plovbo po razburkanem morju.

Na krmi je prostor za druženje. Na klop na krmi se lahko namestijo tri osebe. V levem in desnem boku sta pametno skriti po dve dvojni sedišči. Enaka klop je tudi na hrbtni strani krmarske klopi. Ko imamo na krovu večjo družbo lahko vse tri izvlečemo in na krmi lahko pogostimo tudi devet oseb, kar je prav neverjetno za to velikost plovila.

Vhod v podpalubje je levo od krmarske konzole. Po stopnicah se spustimo v prostorno kabino z ležiščem za tri osebe. V desnem delu je manjša kopalnica s WC-jem, umivalnikom in priročnim tušem. Manjši kuhinji je namenjen levi del kabine. Prostora je dovolj za hladilnik in mikrovalovno pečico. Shranjevanju sta namenjeni dve priročni omarici.

Krma je namenjena namestitvi zunajkrmnih motorjev. Izbiramo lahko med enim ali dvema. Največja moč vgrajenih motorjev je lahko 500 KM. Prehod na krmo je na levi strani plovila. Za dostop do morja je nameščena zložljiva lestev s tremi stopicami.

Tehnične karakteristike:

  • Dolžina čez vse: 9,00 m
  • Dolžina trupa: 7,98 m
  • Širina plovila: 2,94 m
  • Teža plovila: 3200 kg
  • Rezervoar goriva: 500 l
  • Rezervoar vode: 100 l
  • Največja moč motorjev: 500 KM
  • Št. motorjev: 1 ali 2
  • CE Certifikat: B8/C11

Več o plovilu:

Beneteau Flyer 8.8 Sundeck